1dienas
19stundas
37minūtes
00sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Pasaulē

TEKSTA TIEŠRAIDE. Krievijas karš Ukrainā: tuvojas jauns ienaidnieks - krievu okupantu lielgabalgaļas krājumus papildina ziemeļkorejiešu pūļi

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Kopš 2022. gada 24. februāra Krievija īsteno iebrukumu Ukrainā. Kopš kara sākuma ar artilēriju un raķetēm apšaudītas vairākas Ukrainas pilsētas, ik dienu valstī bez mitas skanot trauksmes sirēnām. Bojāgājušo Ukrainas civiliedzīvotāju skaits mērāms vairākos tūkstošos, bet agresorvalsts Krievija ziņas par saviem zaudējumiem neatklāj. Kara dēļ pamest savas mājas un bēgļu gaitās doties nācies miljoniem ukraiņu.

TEKSTA TIEŠRAIDE. Krievijas karš Ukrainā: tuvojas ...

Seko Jauns.lv teksta tiešraidei, lai par jaunākajiem notikumiem uzzinātu pirmais. Iepriekšējās teksta tiešraides arhīvs skatāms šeit un šeit.

Krievijas agresija Ukrainā

Vakar 23:56
Džons Kērbijs apgalvojot, ka Baltajam namam nav ne jausmas, kāpēc Ziemeļkorejieši ieplūst Krievijā

Džons Kērbijs ir bijušais ASV jūras spēku kontradmirālis un Pentagona preses sekretārs.

Vakar 23:31
Ziemeļkorejas iesaiste Krievijas uzbrukumā Ukrainai varētu mudināt pārskatīt militārās palīdzības ierobežojumus

Ziemeļkorejas karaspēks, kas pievienojas Krievijas militārajām operācijām pret Ukrainu, varētu mudināt Kijevas sabiedrotos pārskatīt militārās palīdzības ierobežojumus, sacīja veterāns Jevhens Dikijs.


 

Vakar 22:58
Apvienotā Karaliste gatavo nākamo Ukrainas F-16 pilotu grupu

 Tādējādi kopējais apmācāmo skaits sasniedz 200.  “Nākamais solis ir uzlabotas ātrgaitas reaktīvo lidmašīnu apmācības un pārorientēšanās uz F-16 kopā ar partnervalstīm,” teikts paziņojumā.
 

Vakar 22:32
Maskavā un Krievijas bāzēs ir 12 000 Ziemeļkorejas karavīri

Krievijā atrodas tūkstošiem Ziemeļkorejas karavīru, kas iziet militāro apmācību, bet viņu uzdevums vēl nav skaidrs, trešdien paziņoja augsta ranga ASV amatpersona. 

Vakar 22:26
 Kopš Krievijas iebrukuma 2022. gada februārī Ukrainas iedzīvotāju skaits ir samazinājies par 10 miljoniem

Kopš Krievijas iebrukuma 2022. gada februārī Ukrainas iedzīvotāju skaits ir samazinājies par 10 miljoniem jeb aptuveni par ceturtdaļu. Daudzi no iedzīvotājiem ir devušies bēgļu gaitās, kā arī dzimstība samazinājusies.

Vakar 21:54
Volodimirs Zelenskis gatavo vēl vienu "uzvaras plānu" pašai Ukrainai

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis gatavo vēl vienu plānu papildus "uzvaras plānam", kuru viņš prezentējis Rietumu partneriem, un šoreiz tas paredzēts pašas Ukrainas darbībām kara apstākļos,  raksta "LETA".

Kā ziņo BBC Ukrainas dienests, Zelenskis devis rīkojumu izstrādāt priekšlikumus tā dēvētajam iekšējam rīcības plānam, kas palīdzētu valstij izturēt karu. Plānu paredzēts pabeigt līdz gada beigām.

Runa ir par dokumentu, kas attieksies uz iekšējiem lēmumiem daudzās jomās - militāri rūpnieciskajā sektorā, aizsardzībā, ekonomikā, sociālajā politikā un citās. Saskaņā ar Zelenska ideju plānā tiks uzskaitīti pasākumi, kas pašai Ukrainai būtu jāveic kara apstākļos. "Mērķis ir darīt visu iespējamo, lai saglabātu vienotību un sasniegtu rezultātus dažādās valsts attīstības jomās," BBC Ukrainas dienestam skaidroja avots Zelenska komandā.

Vakar 20:17
ASV vēl nav gatavas uzaicināt Ukrainu pievienoties NATO

ASV vēstniece NATO Džuliana Smita paziņoja, ka ASV vēl nav gatavas uzaicināt Ukrainu pievienoties NATO, kas joprojām ir Zelenska uzvaras plāna galvenais mērķis.

Vakar 19:52
Francija nākamgad piegādās Ukrainai pirmās trīs "Mirage 2000-5" partijas

Francija ir nolēmusi piegādāt Ukrainai pirmo trīs "Mirage 2000-5" partiju 2025. gada sākumā. Šīs lidmašīnas tiks bruņotas ar SCALP-EG tālas darbības rādiusa spārnotajām raķetēm un AASM bumbām gaiss-zeme kaujas misijām.

Vakar 19:33
Okupanti ar helikopteru seko un apšauda ukraiņu jūras dronu

Krievijas mediji publicējuši kadrus, kur redzams daudzfunkcionāls helikopters Ka-29, kas vajā Ukrainas jūras dronu, kas aprīkots ar pārveidotu tuvas darbības rādiusa gaiss-gaiss raķeti R-73.

Vakar 19:14
Krievi sākuši pirkt ķīniešu automašīnas izjauktā veidā

Tagad, ja kaut kas noies greizi, ražotāji teiks, ka tas tika nepareizi samontēts.

Rādīt vairāk

Karš Ukrainā sākās, Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam ceturtdien, 24. februārī, negaidīti sakot runu Krievijas televīzijā, paziņojot par "militāru operāciju" Ukrainā un aicinot Ukrainas armiju "'nolikt ieročus".

"Es esmu pieņēmis lēmumu par militāru operāciju," sacīja Putins neilgi pirms plkst.6 (plkst.5 pēc Latvijas laika). 

Viņš apgalvoja, ka operācijas mērķis ir civiliedzīvotāju aizsardzība un tā ir atbilde uz draudiem no Ukrainas puses. Putins piebilda, ka Krievijai nav mērķis okupēt Ukrainu un ka atbildība par asinsizliešanu gulstas uz Ukrainas '"režīmu".

Putins brīdināja pārējās valstis, ka jebkāds mēģinājums iejaukties Krievijas rīcībā novedīs pie "sekām, kādas tās nekad nav redzējušas".