Pasaulē
2024. gada 13. septembrī, 07:38

TEKSTA TIEŠRAIDE. Krievijas karš Ukrainā: Krievija ir sākusi ražot jaunu liela attāluma dronu

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Kopš 2022. gada 24. februāra Krievija īsteno iebrukumu Ukrainā. Kopš kara sākuma ar artilēriju un raķetēm apšaudītas vairākas Ukrainas pilsētas, ik dienu valstī bez mitas skanot trauksmes sirēnām. Bojāgājušo Ukrainas civiliedzīvotāju skaits mērāms vairākos tūkstošos, bet agresorvalsts Krievija ziņas par saviem zaudējumiem neatklāj. Kara dēļ pamest savas mājas un bēgļu gaitās doties nācies miljoniem ukraiņu.

TEKSTA TIEŠRAIDE. Krievijas karš Ukrainā: Krievija...

Seko Jauns.lv teksta tiešraidei, lai par jaunākajiem notikumiem uzzinātu pirmais. Iepriekšējās teksta tiešraides arhīvs skatāms šeit un šeit.

Krievijas agresija Ukrainā

Šodien 09:33
Aizkraukles novadā mēnesi vāks dažādas preces sūtīšanai uz Ukrainu

No šodienas mēnesi Aizkraukles novadā notiks akcija "Piepildi autobusu" Ukrainas atbalstam.

Ar devīzi "No Aizkraukles novada līdz Ukrainas uzvarai" ikviens aicināts piedalīties īpašā labdarības akcijā Ukrainas atbalstam, sagādājot ar higiēnas precēm, pretsāpju līdzekļiem un pārsējiem, baterijām, saldumiem, šķīstošo kafiju un citiem enerģijas avotiem pildītas "atbalsta kastes". Tās nogādās Ukrainā ar pašvaldības ziedoto autobusu un automašīnām.

Šodien 09:11
Liemas metošs drons posta Krieviju
Šodien 08:47
Dāņu finansētā kaujas tehnika darbībā
Šodien 08:26
Trudo atbalsta Ukrainas uzbrukumu Krievijai

Neraugoties uz Krievijas draudiem un šantāžu ar kodolieročiem, nevajadzētu ierobežot Ukrainas iespējas izmantot Rietumu ieročus, lai uzbruktu militāriem mērķiem dziļi Krievijas teritorijā, 13. septembrī paziņoja Kanādas premjerministrs Džastins Trudo.

Šodien 08:08
Ukrainas piloti sākuši apgūt F-16 iznīcinātājus

Pirmie Ukrainas piloti Rumānijā ir sākuši teorētiskās mācības ar F-16 iznīcinātājiem, bet praktiskās mācības varētu sākties līdz 2024. gada beigām, 13. septembrī paziņoja Rumānijas Aizsardzības ministrijas pārstāvis, vēsta "Barron's".

Šodien 07:48
Krievijā par bērnu organizācijas vadītāju ieceļ kaujas majoru

Krievijas diktators Vladimirs Putins 14. septembrī par Krievijas bērnu organizācijas “Kustība Pirmie” vadītāju iecēla Krievijas 35 gadus veco tanku karaspēka majoru Artūru Orlovu.

Šodien 07:30
Krievu militārie blogeri ziņo par jaunu Ukrainas triecienu Kurskas apgabalā
Vakar 23:48
8000 krievu draud aplenkums

Kurskas reģionā sākas jauna operācija. 8000 krievu karavīru grupai draud aplenkums.

Vakar 23:30
Ar Ukrainā ražoto tehniku apšauda okupantus

Ukrainā ražotie "BTR-4 Bucephalus" apšauda krievu pozīcijas Pokrovskas virzienā.

Vakar 23:11
Pie Krimas tilta iedzen milzīgus metāla pāļus

Krievi iedzen milzīgus metāla pāļus gar Krimas tiltu. Pāļi tiek iedzīti paralēli tiltam virzienā uz Melno jūru, bet tilta otrā pusē atrodas pontonu konstrukcijas, ko iepriekš uzstādījusi Krievija.

Rādīt vairāk

Karš Ukrainā sākās, Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam ceturtdien, 24. februārī, negaidīti sakot runu Krievijas televīzijā, paziņojot par "militāru operāciju" Ukrainā un aicinot Ukrainas armiju "'nolikt ieročus".

"Es esmu pieņēmis lēmumu par militāru operāciju," sacīja Putins neilgi pirms plkst.6 (plkst.5 pēc Latvijas laika). 

Viņš apgalvoja, ka operācijas mērķis ir civiliedzīvotāju aizsardzība un tā ir atbilde uz draudiem no Ukrainas puses. Putins piebilda, ka Krievijai nav mērķis okupēt Ukrainu un ka atbildība par asinsizliešanu gulstas uz Ukrainas '"režīmu".

Putins brīdināja pārējās valstis, ka jebkāds mēģinājums iejaukties Krievijas rīcībā novedīs pie "sekām, kādas tās nekad nav redzējušas".