foto: AFP/Scanpix
Krievijā liek klusēt par “veterānu” noziegumiem
Lielu daļu noziegumu pastrādā Krievijas cietumos savervētie “Vagner” algotņi.
Pasaulē
2023. gada 25. oktobris, 08:10

Krievijā liek klusēt par “veterānu” noziegumiem

Jauns.lv

Krievijas diktatora Vladimira Putina administrācija uzdevusi valstij piederošajiem un arī to atbalstošajiem medijiem klusēt par noziegumiem, ko pastrādā no kara pret Ukrainu pārnākušie.

Par to tīmekļa izdevumam “Meduza” pastāstījuši divi avoti, tuvi propagandas kanāliem. Kremlis negrib bojāt algotņu un bijušo cietumnieku “patriotisko tēlu”. Līdz šim pat daži režīma propagandas kanāli aktīvi vēstīja par šādiem noziegumiem, jo auditoriju piesaista šāda veida informācija.

Putina administrācijai tuvs avots paskaidrojis, ka cenzūras mērķis ir, lai krievi “neuzskatītu cīnītājus par potenciāliem noziedzniekiem, nebaidītos no viņu atgriešanās”.

Daļa Krievijas izdevumu arī agrāk izlikās neredzam “veterānu” pastrādātos noziegumus. Piemēram, “Komsomoļskaja Pravda” un “Moskovskij Komsomoļec” publicēja tikai pozitīvus stāstiņus par mājās pārnākušajiem militāristiem.

Līdz oktobra sākumam Ukrainas kara “veterāni” Krievijā nogalinājuši vismaz 27 cilvēkus. Deviņpadsmit no viņiem noslepkavoja “Vagner” bandas algotņi.