Pasaulē
2023. gada 11. oktobris, 15:51

Kas tāds līdz šim vēl nebija pieredzēts. Krievu okupanti masveidā uzbrūk Avdijivkai

Jauns.lv

Krievi uzsākuši masveida ofensīvu Avdijivkas rajonā (Doneckas apgabals). Ukrainas militārpersonas sašāvušas vairāk nekā 60 ienaidnieka tehnikas vienības, kas tāds šajā virzienā vēl nekad nebija noticis, atklāj Avdijivkas militārās administrācijas vadītājs Vitālijs Barabašs.

"Situācija joprojām ir ļoti saspringta. Tiešām, vakar viņi uzsāka masīvu ofensīvu. Ap plkst. 3 sākās masveida pozīciju apšaudīšana ap pilsētu. Gan no ziemeļiem, gan dienvidiem, sāka apšaudīt arī pašu industriālo zonu," teikts paziņojumā.

Pēc Barabaša teiktā, ap pulksten 5:30-6:00 okupanti sāka apšaudīt pašu pilsētu. Krievi vakar ar lieliem spēkiem gāja uzbrukumā, šim nolūkam tika izmantotas desmitiem bruņutehnikas, bet Ukrainas bruņotie spēki ievērojamu daļu jau ir sadedzinājuši.

foto: AP/Scanpix
Ukraiņu karavīrs ar ložmetēju munīciju.

Viņš arī precizēja, ka krievi vakar uzbrukumā nosūtīja aptuveni 2000 karavīru un situācija tur nav vienkārša.

Šāds uzbrukums vēl nebija bijis

"Kopš pilna mēroga kara sākumā tas vēl nebija noticis. Iepriekš tika ziņots, ka vakar uzbrukumā devās apmēram 50 tehnikas vienības, taču mēs zinām, ka mūsu virzienā tika sašautas vairāk nekā 60 tehnikas vienības. Tika notriekta lidmašīna, notriekts helikopters Mi-8," atklāj pilsētas vadītājs.

Viņš paskaidroja, ka tas nekad agrāk nebija noticis, pirms tam viņi uzbruka ar 20-25 tehnikas vienībām. Tāpēc var apgalvot, ka tagad patiešām sākas ļoti liela konfrontācija Avdijivkas virzienā.

Situācija ap Avdijivku

Pēc Ģenerālštāba teiktā, Avdijivkas virzienā Krievijas iebrucēji ar trim bataljoniem, ko atbalstīja tanki un bruņutehnika, pastiprināja ofensīvas operācijas Doneckas apgabala Avdijivkas, Toņenkas, Keramikas un Pervomaiskas apgabalos.

Savukārt Ukrainas bruņotie spēki atvairīja visus ienaidnieka uzbrukumus un novērsa pozīciju zaudēšanu. Nacionālās gvardes karavīri apturēja krievu  mēģinājumus virzīties uz priekšu Doneckas apgabala Avdijivkas apgabalā.

Taurijas aizsardzības spēku Apvienotā preses centra pārstāvis Aleksandrs Štupuns šodien paziņoja, ka Krievijas karavīri Domeckas apgabalā Avdijivkas rajonā veic ofensīvas operācijas, mēģinot ielenkt pilsētu. Tomēr Ukrainas karavīriem izdevās atvairīt visus ienaidnieka uzbrukumus.