Gazā simtiem bojā gājušo pēc Izraēlas aviācijas uzlidojumiem

Izraēlas gaisa uzlidojumos Gazas joslā nogalināto cilvēkus skaits ir pārsniedzis 558 un vairāk nekā 2800 cilvēki ir ievainoti.

gallery icon
Pasaulē
2023. gada 9. oktobris, 16:21

FOTO: pēc Izraēlas aviācijas "ārdīšanās" Gazā nogalināti simtiem palestīniešu

Jauns.lv/LETA

Pēc palestīniešu grupējumu "Hamas" un "Islāma džihāds" kaujinieku iebrukuma Izraēlā un veiktajām slepkavībām  sestdienas rītā, visnotaļ likumsakarīga bija Izraēlas atbilde, kas bija tikai laika jautājums. Izraēla veikusi vairākus gaisa uzlidojumus Gazā, kuru rezultā bojā gājuši simtiem iedzīvotāju.

Izraēlas gaisa uzlidojumos Gazas joslā nogalināto cilvēkus skaits ir pārsniedzis 558, un vairāk nekā 2800 cilvēki ir ievainoti, pirmdien paziņojusi Gazas joslas Veselības ministrija.

Kā ziņots iebrukumu Izraēlā, kura laikā noslepkavoti vismaz 700 izraēliešu un aptuveni 2400 tikuši ievainoti. Vairāk nekā 100 izraēliešus palestīniešu kaujinieki ir sagrābuši gūstā Gazas joslā, un "Hamas" paziņojis, ka četri ķīlnieki ir gājuši boja Izraēlas uzlidojumos.

Palestīniešu kaujinieki no Gazas joslas uzbrūk Izraēlai

Sestdienas rītausmā palestīniešu kaujinieki no Gazas joslas uz Izraēlu izšāva desmitiem raķešu, nogalinot vienu cilvēku un 15 ievainojot. Reaģējot uz ...

gallery icon

Līdz šim Izraēla Gazas joslā veica tādus kā dūrienus vietās, kur, piemēram slēpušies organizācijas vadoņi. Tagad Izraēlas sabiedrības prasa un situācija kopumā prasa agresīvāku un aktīvāku rīcību, norāda bijušais Latvijas Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Raimonds Graube.

"Militārās operācijās pilsētās izmantojot konvenciālos ieročus, būs ļoti lieli civilie upuri. Par to šaubu nav, jo "Hamas" un pārējās teroristu organizācijas nedarbojas kā militāras vienības no bāzēm vai kazarmām. Tās ir nelielas grupas, kas savācas kopā un pilda uzdevumus. Viņi dzīvo šajā intensīvās apbūves vidē ar ļoti augstu iedzīvotāju koncentrāciju," norādīja eksperts.

Lai iznīcinātu šo organizāciju štābus vai citus objektus, ir jābūt ļoti precīziem raķešu triecieniem. Ņemot vērā, ka ir runa par lielas militāras teroristu organizācijas iznīcināšanu, tad Izraēlai šī operācija būs jāveic daudz intensīvāk un tas noteikti radīs civilos upurus.

Gazas joslas jeb Gazas sektora 365 kvadrātkilometros dzīvo aptuveni divi miljoni palestīniešu, kas to padara par vienu no blīvāk apdzīvotajām vietām uz planētas.