Ukraiņi bruņojas ar turku ložmetējiem
(Foto: “Canik”)
Pasaulē
2023. gada 8. oktobris, 10:41

Ukraiņi bruņojas ar turku ložmetējiem

Jauns.lv

Ukraina saņēmusi no Turcijas vairāk nekā 600 lielkalibra ložmetēju “Canik M2”. Kaut arī Turcijas prezidents Radžips Tajips Erdogans vēl spiež roku Krievijas diktatoram Vladimiram Putinam, viņa valsts tajā pašā laikā apgādā Ukrainas armiju.

Izdevuma “Middle East Eye” avots vēsta, ka martā Kijiva parakstīja vairākus līgumus ar Turcijas privāto ieroču ražotāju ražotāju “Canik”. “Darījums paredz daudz lielāka ložmetēju skaita piegādi, nekā 600 vienību,” teic avots. Jauni sūtījumi gaidāmi tuvākajos mēnešos. Viena ložmetēja cena ir 14 000 līdz 18 000 eiro. Tas nozīmē, ka jau saņemto ieroču cena pārsniedz 9,4 miljonus eiro.

Turku ložmetēji ir redzēti uzstādīti uz “Nissan” pikapiem cīņai pret droniem. Ar tiem var apricot pērn saņemtos Turcijas bruņuauto “BMC Kirpi”. Pēc neoficiāliem datiem, Ukrainas armijai ir vairāk nekā 200 šo mašīnu.

Turcija kopš kara sākuma piegādā Ukrainai dronus, raķetes ar lāzertēmēšanu, bruņutehniku. Pēc Krievijas izstāšanās no graudu vienošanās Ankara nolēma dot Kijivai arī pašgājējas artilērijas iekārtas “T-155 Firtina”.

Uzņēmums “Baykar Makina” apsver iespēju piegādāt Ukrainai trieciendronus “Bayraktar Akıncı”, kas var nest spārnotās raķetes. Turklāt ir plāns uzbūvēt rūpnīcu Ukrainā, kur ražotu arī šos dronus.