Pasaulē
2023. gada 26. septembris, 10:47

VIDEO: apšaudes, sprādzieni un liesmas. Rumānis no pretējā krasta nofilmē krievu okupantu dronu uzbrukumu Odesai

Jauns.lv

"Šahedu" triecienā Odesas apgabala dienvidos cieta prāmju pārceltuve pār Donavu "Orlivka-Isakča" starp Ukrainu un Rumāniju, vēsta rumāņu medijs "Digi24".

Pēc medija rīcībā esošās informācijas, satiksme caur Isakčas caurlaides punktu pilnībā slēgta šodienas apšaužu dēļ Ukrainas pusē (Izmailas rajona Orlivkā). Divi prāmji, kas nodrošina pārcelšanos no viena Donavas krasta uz otru, ir noenkuroti Rumānijas krastā.

Isakčas muitas uzņemtajos kadros redzamas milzīgas liesmas, kas paceļas gaisā pēc sprādzieniem.  Redzama arī pretgaisa aizsardzības darība un svilpj lodes. Persona, kas filmē video, kliedz saviem kolēģiem uz baržas, lai pēc iespējas ātrāk atstāj ostu.

foto: Ekrānuzņēmums
Rumānis no pretējā krasta nofilmē okupantu uzbrukumu Izmailas reģiona ostas infrastruktūrai.

Vietējie Isakčas iedzīvotāji stāsta, ka naktī dzirdējuši skaļus trokšņus un redzējuši piecus līdz sešus bezpilota lidaparātus.

Okupantu nakts uzbrukums

Šahedu nakts uzbrukums 26. septembrī bija vērsts pret Odesas apgabala ostu un pierobežas infrastruktūru.

Pēc Odesas apgabala administrācijas vadītāja Oļeha Kipera teiktā, divu stundu laikā Krievijas teroristi uzbrukuši Odesas apgabalam ar trieciendroniem.

"Pretgaisa aizsardzības spēki strādāja ārkārtīgi smagi. Lielākā daļa dronu tika notriekti. Diemžēl Izmailas reģionā cieta ostas infrastruktūra," viņš stāsta.

Pēc viņa teiktā, cietuši divi vīrieši, kravas automašīnu vadītāji. Vienam no viņiem medicīniskā palīdzība sniegta uz vietas, otrs ar smagu rokas traumu nogādāts slimnīcā. Bojāta kontrolpunkta ēka, noliktavas, aptuveni 30 kravas automašīnas, aizdegušās 6 fūres.