foto: dpa/picture-alliance
Krievu diplomāts G20 samita laikā Indijā inficējas ar holeru
Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs sveicinās ar Indijas premjeru Narendru Modi, kuru nemulsina draudzība ar asiņainu agresoru.
Pasaulē
2023. gada 26. septembris, 06:06

Krievu diplomāts G20 samita laikā Indijā inficējas ar holeru

Jauns.lv

Krievijas Ārlietu ministrijas delegācijas dalībnieks G20 samita laikā Indijā inficējies ar holeru.

Diplomāti ar ministru Sergeju Lavrovu priekšgalā atgriezās 11. septembrī un ierodoties Krievijā nodeva analīzes. Holeru vienam no viņiem atklāja 13. septembrī, pacients ievietots infekciju slimnīcā speciālā boksā, viņš jūtoties labi.

Inficētais atradies vienā lidmašīnā ar Krievijas propagandistu korpusu, Lavrovs un ministrijas runassieva Marija Zaharova lidojuši otrā lainerī. Nav gan izslēgts, ka viņi kontaktējušies samite laikā. Turklāt diplomāts varēja inficēties vēl pirms Indijas – Bangladešā vai Indonēzijā. Šajos pārlidojumos viņš sēdēja blakus Lavrovam un Zaharovai.

Žurnālisti nosūtīti karantīnā, turklāt 17. Septembrī daļa no viņiem piespiedu kārtā ievietoti infekciju slimnīcā, neraugoties uz negatīvām analīzēm. Viņus tur stingrā režīmā, neizlaižot pat pastaigās un neļaujot tikties ar tuviniekiem.

Holeras gadījumā slimnieks cieš no smagas caurejas, draud organisma atūdeņošanās, un bez ārstēšanas var nomirt dažu stundu laikā. Izraisītājs – holeras vibrions – var nokļūt organismā ar inficētu pārtiku vai ūdeni.