foto: AFP/Scanpix
Čečenu diktators Kadirovs šodien lidojis virs Latvijas?
Ramzans Kadirovs
Pasaulē
2023. gada 20. septembris, 16:47

Čečenu diktators Kadirovs šodien lidojis virs Latvijas?

Jauns.lv

Šodien virs Latvijas teritorijas lidojusi noslēpumaina, speciāli aprīkota lidmašīna pacientu pārvadāšanai, kas no Maskavas izlidojusi uz Vāciju, vēsta Krievijas mediji. Vestais pasažieris netiek norādīts, taču sociālajos tīklos min, ka tas varētu būt smagi slimais čečenu diktators Ramzans Kadirovs, kuram nolādētie Rietumi ir pēdējā cerība.

“Bombardier Learjet 60” ar kodu IFA1293 izlidoja apmēram plkst. 12 pēc Latvijas laika no Vnukovas lidostas Maskavā un lidoja uz Hanoveri. Kādu laiku tā lidoja ar atslēgtu transponderi, pēc tam ielidoja Latvijas gaisa telpā, bet plkst. 15.51 nolaidās Hanoverē.

Zināms, ka šorīt šī lidmašīna ielidojusi Maskavā no Nirnbergas.

Pagaidām publiski nav pieejamas ziņas, ko šī sanitārās aviācijas lidmašīna pārvadājusi, taču parasti šādiem lidaparātiem ir nepieciešama īpaša atļauja. Tā tiek izsniegta, ja reiss notiek, piemēram, pacienta pārvadāšanai.

Viena no slavenākajām Hanoveres medicīnas iestādēm ir Starptautiskais neiroloģijas institūts (INI), kā arī universitātes klīnika, kur sevišķi augstu vērtē transplantācijas ķirurģijas un imunoloģijas nodaļu.

Pēdējā laikā klīdušas runas par Kadirova smago veselības stāvokli vai pat nāvi. Tiek minēts, ka diktatoram vairs nefunkcionē nieres, un Maskavā veikta nieres pārstādīšanas operācija, taču viņa organisms neesot pieņēmis donora orgānu, tādēļ tiek gatavota jauna operācija.

Ja uz Vāciju vestais pacients tiešām ir Kadirovs, tas būs ļoti ironiski, jo kopš Krievijas invāzijas Ukrainā Kadirovs pastāvīgi aicinājis uz krusta karu pret "šaitaniem" eiropiešiem un solījis čečenu karavīru iesoļošanu Eiropas valstu galvaspilsētās, tostarp Berlīnē. Ja piepildītos viņa sapņi, un Vācija nonāktu Krievijas impērijas sastāvā, Kadirovam nu nāktos citur meklēt savas dzīvības glābiņu, ja pašmāju medicīna bezspēcīga.