No kapa izzog visiem bailes iedzinušās Ekvadoras bandas barveža līķi
Huniors Roldans (ekrānuzņēmums no "X")
Pasaulē
2023. gada 14. septembris, 19:40

No kapa izzog visiem bailes iedzinušās Ekvadoras bandas barveža līķi

Jauns.lv

No savas kapavietas Kolumbijā nakts melnumā izzagts bēdīgi slavenās ekvadoriešu bandas “Los Choneros” barveža Huniora Roldana līķis.

Roldans Kolumbijā slapstījās no Ekvadoras tiesībsargājošajām iestādēm un konkurentiem. Pērn februārī viņu pirms termiņa izlaida no Gvajakilas cietuma, un tiesas lēmumu toreiz kritizēja valsts prezidents Giljermo Laso.

Pēc diviem atentātiem, kurus, visticamāk, organizēja konkurentu banda “Los Lobos” (“Vilki”) — vienā gadījumā ar sprāgstvielām aprīkotus dronus uzspridzināja virs cietuma ēkas daļas, kurā tobrīd atradās apcietinātais Roldans — viņš aizbēga uz Kolumbiju, līdz 6. maijā mežā tika atrasts viņa līķis ar šautām brūcēm galvā. Roldanu identificēja pēc tetovējumiem un apglabāja Envigado pilsētas kapos. Policija paziņoja, ka, visticamāk, Roldanu nogalināja paša miesassargs, lai nolaupītu lielu naudas summu, kuru viņa šefs bija paķēris līdzi bēgļa gaitās, taču nekādi aresti netika veikti.

Pagaidām nav skaidrs, kurš un kādēļ nozadzis Roldana līķi.

Viņa vadītā “Los Choneros” nodarbojās galvenokārt ar narkotiku kontrabandu, slepkavībām un izspiešanu. Pēc daudzu bandas locekļu ieslodzīšanas, tā kļuva par valsts vienu no galvenajām cietumu bandām, kas terorizēja ieslodzītos un turpināja noziedzīgo darbību. Uzskata, ka tieši “Los Choneros” organizējusi vairākus asiņainus nemierus Ekvadoras cietumos, kas prasījuši daudzu cilvēku dzīvības, nemieru laikā dažiem ieslodzītajiem pat nogrieztas galvas.

Pēdējā laikā “Los Choneros” izveidojusi ciešas attiecības ar Meksikas vareno “Sinaloa” karteli.