foto: AP/Scanpix
Luksusa kruīza kuģi pie Grenlandes krastiem neizdodas nocelt no sēkļa
Kruīza kuģis "Ocean Explorer" arvien ir uzsēdies uz sēķļa.
Pasaulē
2023. gada 14. septembris, 11:58

Luksusa kruīza kuģi pie Grenlandes krastiem neizdodas nocelt no sēkļa

Jauns.lv

Zivju tralera mēģinājums atbrīvot luksusa kruīza kuģi “Ocean Explorer”, kas pirms divām dienām uzskrēja uz sēkļa attālā Grenlandes daļā, ir cietis neveiksmi - kuģis un 206 cilvēki uz tā klāja joprojām iestrēguši, paziņoja Dānijas bruņotie spēki.

Kopš pirmdienas kuģis “Ocean Explorer” ir iestrēdzis dubļos un dūņās Alpefjordas nacionālajā parkā aptuveni 1400 km uz ziemeļaustrumiem no Grenlandes galvaspilsētas Nūkas, paziņoja Dānijas militārā Apvienotā Arktikas pavēlniecība (JAC).

foto: VIA REUTERS
Eksperti prāto, kā kuģi nocelt no sēkļa.

Zvejas traleris mēģināja atbrīvot kruīza kuģi trešdienas paisuma laikā, taču mēģinājums galu galā cieta neveiksmi, teikts JAC paziņojumā.

foto: VIA REUTERS
Kruīza kuģis uzsēdies uz sēkļa.

Bruņoto spēku personāls, kas atrodas Grenlandē, ir pārbaudījis “Ocean Explorer”un runājis ar tajā esošajiem, secinot, ka tie ir labā stāvoklī. "Apkalpe un pasažieri atrodas sarežģītā situācijā, taču šajos apstākļos noskaņojums uz kuģa ir labs un visiem uz klāja klājas labi," sacīja JAC.

foto: AP/Scanpix
Pasažieri tikmēr var baudīt pasakainus Arktikas skatus.

Paredzams, ka Dānijas flotes patruļkuģis “Knud Rasmussen Alpefjordas” vietā ieradīsies piektdienas pēcpusdienā, paziņoja JAC.

"Ja viss noritēs labi, patruļkuģis palīdzēs izklaides kuģim izkļūt no šīs ārkārtas situācijas, kurā viņi šobrīd atrodas. Bet tas ir atkarīgs no tā, kā viss izskatīsies, kad viņi ieradīsies piektdien, tāpēc mums jāskatās, kā attīstās situācija," norādīja JAC pārstāvis.

Dānijas militārpersonu uzņemtajos fotoattēlos redzams, ka luksusa kruīza kuģi “Ocean Explorer” stāv mierīgos ūdeņos un spīd saule.