foto: Kommersant/ Vida Press
Krievi ir īpaša rase? Krievijas Ārlietu ministrija tā uzskata
Krievijas Ārlietu ministrijas pārstāve Marija Zaharova
Pasaulē
2023. gada 11. septembris, 11:24

Krievi ir īpaša rase? Krievijas Ārlietu ministrija tā uzskata

Jauns.lv

Apsardzes lēmums neielaist Krievijas žurnālisti uz Francijas prezidenta Emanuela Makrona preses konferenci G20 samitā Ņūdeli ir rasistisks, un pieprasām Francijas atvainošanos, paziņoja Krievijas Ārlietu ministrijas pārstāve Marija Zaharova. Tā nav ne pārteikšanās, ne pārrakstīšanās — savā sašutuma izvirdumā Zaharova vairākkārt uzsvēra, ka runa ir tieši par rasismu.

Savā “Telegram” kanālā viņa paziņoja, ka Krievijas informācijas portāla “Russia News” galvenā redaktore Jekaterina Nadoļska nav ielaista uz Makrona preses konferenci tieši tādēļ, ka viņa pārstāvēja Krievijas plašsaziņas līdzekļus.

“Interesanti, Rietumu mediji, kas pārdzīvo par vārda brīvību un norūpējušies par tiesībām (piemēram, “Politico Europe”), atkal nepamanīs kārtējo Makrona komandas rasistisko izgājienu pret Krievijas masu medijiem?” sašutusi vaicā Zaharova. “Mēs nevaram un pazemīgi neignorēsim to faktu, ka Rietumu pseidodemokrātiju avangards, šoreiz Francija, kārtējo reizi parādīja rasu diskriminācijas un demokrātijas pamatprincipu pārkāpšanas piemēru.”

"Uzskatām notikušo arī kā klaju rasisma un agresīva nacionālisma izpausmi," uzsvēra Zaharova.