foto: REUTERS/SCANPIX
Par iebraukšanu Venēcijā ceļotājiem turpmāk būs jāmaksā
Par Venēcijas apmeklējumu turpmāk būs jāškiras no 5 eiro.
Pasaulē
2023. gada 7. septembris, 15:31

Par iebraukšanu Venēcijā ceļotājiem turpmāk būs jāmaksā

Jauns.lv

Sākot ar 2024. gada pavasari, Venēcija apmeklētājiem būs jāmaksā 5 eiro, lai iebrauktu pilsētā tūrisma noslogotākajās dienās. Tiesa, maksa tiks piemērota tiem, kas pilsētā nepaliks pa nakti. Šādi Venēcija kļūs pirmo pilsētu pasaulē, kas iekasē maksu no vienas dienas ceļotāju apmeklētājiem.

Venēcijas varas iestādes ir apņēmušās arī veikt 30 dienu “eksperimentu”, atklāja pilsētas mērs Luidži Brugnaro. Proti, pilsēta sadalīs maksas dienas pa gadu, izvēloties dienas, kurās tiek prognozētas kā noslogotākās, piemēram, brīvdienu nedēļas nogales un karnevāla maksimuma periodus. Šādi pilsētas vadība centīsies " atturēt no vienas dienas tūrisma noteiktos periodos".  

Dienas ceļotājiem, kas vecāki par 14 gadiem, iebraucot Venēcijas “vecpilsētā” būs jāmaksā. Atbrīvojumi ir vietējiem iedzīvotājiem un tiem, kuriem ir otrā mājvieta pilsētā, kuri ir maksājuši vietējā īpašuma nodokli, kā arī tūristiem, kuri nakšņo pašvaldībā, un tiem, kas piedalās sporta pasākumos. Tiem, uz kuriem attiecas izņēmumi, joprojām būs jāreģistrējas tiešsaistē, lai rezervētu ceļojumu.