foto: ZUMAPRESS.com
Kanādā, apgāžoties automašīnai, uz ceļa braucamās daļas nokļūst miljoniem bišu
Kanādā uz lielceļa nokļuvušas bites.
Pasaulē
2023. gada 1. septembris, 13:20

Kanādā, apgāžoties automašīnai, uz ceļa braucamās daļas nokļūst miljoniem bišu

Jauns.lv

Varasiestādes vakar steidzās notvert piecus miljonus bišu, kas nokļuva uz autoceļa, kad smagā automašīna ar vairākām stropu kastēm apgāzās uz ceļa braucamās daļas Ontario, Kanādā, pastāstīja Haltona reģionālās policijas konstebls Raiens Andersons CNN.

Haltonas reģionālā policija saņēma izsaukumu trešdien neilgi pēc pulksten 6.00 no rīta, kad, apgāžoties smagajai automašīnai, Burlingtonā uz ceļa braucamās daļas nokļuva bites, CNN pastāstīja Andersons.

Burlingtona atrodas uz dienvidiem no Toronto. Pilsēta atrodas Ontario ezera krastā starp Toronto un Niagāras ūdenskritumu, teikts tās tīmekļa vietnē.

Vietējais Kanādas biškopis bija viens no brīvprātīgajiem, kas palīdzēja noķert daļu no pieciem miljoniem bišu.

Maikls Bārbers, kuram pieder Tri-City Bee Rescue netālu esošajā Gēlfā, teica, ka trešdienas rītā ap pulksten 7 no rīta viņš saņēma zvanu no policijas, lai palīdzētu glābt bites.

Bites tika pārvestas pēc tam, kad tās tika izmantotas apputeksnēšanai, Barberis pastāstīja CNN pa tālruni.

Bārbers sacīja, ka parasti šajā laikā biškopji strādā, lai bites nogādātu atpakaļ uz ziemas mājas pagalmu.

"Šajā gadījumā tās tika izvestas no lauksaimnieka lauka pirms ražas novākšanas un vienkārši aizvestas atpakaļ uz savu mājas pagalmu," viņš teica.

"Uz piekabes, iespējams, bija apmēram 40 stropu, un apmēram 20 no tiem apgāzās no piekabes, jo [autovadītājs] mēģināja izvairīties no sadursmes ar briedi," piebilda Bārbers. "Kad es ierados notikuma vietā, es runāju ar negadījumā iesaistīto biškopi, jautājot, kā mēs varētu vislabāk palīdzēt, un [mēs] izstrādājām plānu."

Pēc gandrīz četras stundas ilgā pārbaudījuma vairākas kastes tika atstātas ceļa malā cerībā, ka atlikušās bites, kas bija aizlidojušas, atgriezīsies pie savas bišu mātes stropā un tiks savāktas vēlāk, teica Andersons.

Policija apgalvo, ka sākotnējais biškopis tika vairākkārt sadzelts, taču nopietni ievainojumi netika gūti.

"Sākotnējais biškopis notikuma vietā tika dzelts diezgan daudz reižu," teica Andersons.

Policija nevarēja sniegt sīkāku informāciju par to, kāpēc un kur bites tika transportētas, bet Andersons teica, ka tas nav nekas neparasts, ka bites tiek transportētas, lai palīdzētu lauksaimniekiem apputeksnēt.