Krievijas varas iestādes izdomājušas, ko darīt ar "Vagner" algotņiem
foto: REUTERS/SCANPIX
"Vagner" kaujinieki.
Pasaulē

Krievijas varas iestādes izdomājušas, ko darīt ar "Vagner" algotņiem

Jauns.lv

Krievijas Federācijas varas iestādes izdomājušas, ko darīt ar privātā militārā grupējuma "Vagner" algotņiem pēc Jevgēņija Prigožina nāves. Lielāko daļu kaujinieku līdz septembra vidum izvedīs no Baltkrievijas.

Krievijas varas iestādes izdomājušas, ko darīt ar ...

Nacionālās pretošanās centra informācija liecina, ka algotņi tiks nosūtīti uz Āfrikas valstīm - Nigēru, Lībiju, Sudānu, Mali, Mozambiku un Centrālāfrikas Republiku.

"Visās šajās valstīs Kremlim ir savas koloniālās un ģeopolitiskās intereses, un viņš atbalsta vai nu huntu, vai dumpiniekus," teikts paziņojumā.

Vienlaikus norādīts, ka pārējie teroristi paliks kā instruktori Baltkrievijas Iekšlietu ministrijas specvienībām, lai pretotos iespējamam dumpim pret Aleksandru Lukašenko, vai parakstīs līgumus ar Krievijas Federācijas Aizsardzības ministriju, lai karotu pret Ukrainu.

Sanktpēterburgā vakar, 29. augustā, notika slēgta atvadu ceremonija no “Vagner” dibinātāja un vadoņa Jevgēņija Prigožina, kurš gāja bojā aviokatastrofā 23.augustā, vēsta Meduza.io. Prigožina bērēs piedalījās 20 līdz 30 cilvēku.

Jevgeņija Prigožina kapavieta, sērojošie un apsardze

Sanktpēterburgā vakar, 29. augustā, notika slēgta atvadu ceremonija no “Vagner” dibinātāja un vadoņa Jevgēņija Prigožina, kurš gāja bojā aviokatastrofā 23.augustā, ...

Jau vēstīts, ka Baltkrievijas Iekšlietu ministrija jau mēnesi izsniedz Krievijas algotņu grupējuma "Vagner" kaujiniekiem jaunas pases, intervijā Polijas ziņu aģentūrai PAP paziņoja opozīcijas pārstāvis - Baltkrievijas Tautas antikrīzes pārvaldes vadītājs Pāvels Latuško. 

Opozicionārs uzskata, ka šī pasu izsniegšana var būt saistīta ar diversiju un teroraktu gatavošanu. Viņam nav datu par to, cik šādu pasu jau izsniegts.

"Saskaņā ar mūsu apstiprināto informāciju vagnerieši saņem Baltkrievijas pases - īstus dokumentus, bet, protams, noformētus uz citiem vārdiem. Tāpēc viņi var vienkārši iekļūt Eiropas Savienības teritorijā caur robežpārejas punktiem," sacīja Latuško.

Opozicionārs sacīja, ka Baltkrievijas teritorijā ir palikuši vairāki tūkstoši vagneriešu. Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko gribētu, lai viņi paliktu, tomēr viņam nav pietiekami daudz naudas liela algotņu skaita uzturēšanai.