foto: action press/ Vida Press
Kuleba: pretuzbrukuma kritiķiem vajadzētu aizvērties
Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba.
Pasaulē
2023. gada 31. augusts, 17:41

Kuleba: pretuzbrukuma kritiķiem vajadzētu aizvērties

Jauns.lv/LETA

Ukrainas pretuzbrukuma kritiķiem vajadzētu aizvērties, ceturtdien Eiropas Savienības (ES) ārlietu ministru sanāksmes gaitā sacīja Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba.

"Pretuzbrukuma lēnās gaitas kritizēšana ir līdzvērtīga spļāvienam sejā Ukrainas karavīriem, kas katru dienu ziedo savu dzīvību," Toledo, Spānijā, ministru sanāksmes kuluāros sacīja Kuleba.

"Es ieteiktu visiem kritiķiem aizvērties, atbraukt uz Ukrainu un pašiem pamēģināt atbrīvot vienu kvadrātcentimetru," mudināja ministrs.

Vēl pirms šī dusmu izpauduma Kuleba pateicās ES ministriem par valdību līdzšinējo atbalstu, kā arī mudināja piegādāt Ukrainai vairāk letālo ieroču, tālās darbības raķetes, bruņumašīnas un pretgaisa aizsardzības sistēmas.

Septembrī gaidāmās Turcijas prezidenta Redžepa Tajipa Erdogana un Krievijas līdera Vladimira Putina sarunas par Melnās jūras "labības darījuma" atdzīvināšanu Maskavai ir "teju pēdējā iespēja" atgriezties paktā, sacīja ministrs.

Kuleba arī minēja "alternatīvo jūras labības koridoru" gar Rumānijas Melnās jūras krastu, tomēr norādīja, ka ir nepieciešamas pretgaisa aizsardzības sistēmas, lai aizsargātu kuģus ar labības kravām, pirms tie iebrauc šajos ūdeņos.