foto: AP/Scanpix
Komentējot Prigožina lidmašīnas avāriju, Putins atklājis iepriekš nezināmus faktus par abu iepazīšanos
Prigožins apkalpo Putinu 2011. gadā.
Pasaulē
2023. gada 26. augusts, 05:55

Komentējot Prigožina lidmašīnas avāriju, Putins atklājis iepriekš nezināmus faktus par abu iepazīšanos

Jauns.lv

Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņoja, ka pazinis militārā grupējuma "Vagner" dibinātāju Jevgēņiju Prigožinu "ļoti sen, kopš 90. gadu sākuma". Putins to sacīja, komentējot Prigožina lidmašīnas avāriju Tveras apgabalā. Kā uzmanību vērsa žurnāliste Farida Rustamova, iepriekš par to nebija zināms.

Putina teiktais ir pretrunā ar to, kas tika ziņots par viņa iepazīšanos ar Prigožinu agrāk, un paša "Vagner" vadītāja teikto.

Pēc populārākās versijas, Putins un Prigožins iepazinās 2000. gadu sākumā, kad Putins, ieņemot Krievijas prezidenta amatu, tikās ar kādreizējos Francijas prezidentu Žaku Širaku un kādreizējo ASV prezidentu Džordžu Bušu Sanktpēterburgas restorānā "New Island", kuru atklāja Prigožins.

Savukārt Prigožins valstu vadītāju tikšanās reizēs pildīja viesmīļa lomu.

Jevgēņijs Prigožins 2023. gada aprīlī intervijā izdevumam "Defence Web" paziņoja, ka baumas par viņa iepazīšanos ar prezidentu Putinu ir "ļoti, ļoti pārspīlētas".

"Protams, es ar viņu kontaktējos, taču baumas par mūsu iepazīšanos ir tikai baumas," sacīja Prigožins, piebilstot, ka viņa iepazīšanās ar Putinu notikusi tikai tad, kad viņš kļuva par prezidentu.

Vienlaikus Prigožins pieļāva iespēju, ka Putins varētu būt apmeklējis viņa restorānus Pēterburgā, kad strādājis par mēra vietnieku - lai gan toreiz, pēc "Vagner" dibinātāja vārdiem, viņam "nebija intereses" runāt ar Putinu, raksta "Meduza".

Uz ielām Rostovā pie Donas - kara tehnika. Prigožins draud gāzt Krievijas militāro vadību. 2023. gada 24. jūnijs

gallery icon