foto: Kommersant/ Vida Press
Peskovs komentējis Putina iespējamo saistību ar Prigožina lidmašīnas avāriju
Kremļa runasvīrs Dmitrijs Peskovs.
Pasaulē
2023. gada 25. augusts, 14:32

Peskovs komentējis Putina iespējamo saistību ar Prigožina lidmašīnas avāriju

Jauns.lv

Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs noraidīja rietumvalstu pārstāvju paziņojumus, ka "Vagner" dibinātājs Jevgēņijs Prigožins nogalināts pēc Kremļa pavēles. Viņa atbildes ierakstu publicējusi radiostacija "Majak".

Komentēt ziņas par Kremļa iespējamo iesaistīšanos Prigožina lidmašīnas avārijā Peskovu lūdzis BBC korespondents, vēsta "Meduza".

Kremļa pārstāvis paziņoja, ka ap šo aviokatastrofu un "lidmašīnas pasažieru, tostarp Jevgēņija Prigožina traģisko bojāeju" parādās "ļoti daudz spekulāciju". "Protams, Rietumos visas šīs spekulācijas tiek pasniegtas no noteikta leņķa. Tie visi ir absolūti meli," paziņoja Peskovs.

Krievijas prezidenta preses sekretārs aicināja "balstīties uz faktiem", kuru, pēc viņa teiktā, pagaidām nav daudz. "Tie vēl jānoskaidro izmeklēšanas darbībās, kas pašlaik tiek veiktas," viņš uzsvēra.

Peskovs atgādināja, ka vakar prezidents Vladimirs Putins izteicās par lidmašīnas avāriju pie Tveras. "Prezidents sacīja, ka gaida izmeklēšanas rezultātus, kas tiks pabeigti pārskatāmā nākotnē," piebilda Kremļa pārstāvis.

Jau vēstīts, ka 23. augusta vakarā, Krievijas Tveras apgabalā nogāzās Prigožina privātā lidmašīna "Embraer" ar septiņiem pasažieriem un trim apkalpes locekļiem, un viņi visi gāja bojā. Starp pasažieriem bija Prigožins un vairāki "Vagner" komandieri.

Oficiāli Prigožina bojāeja nav apstiprināta. Taču Krievijas prezidents Vladimirs Putins, kā arī citi Krievijas politiķi (konkrēti Čečenijas vadītājs Ramzans Kadirovs) jau faktiski izteikuši līdzjūtību šajā sakarā.

ASV, pēc Rietumu mediju ziņām, pieļauj, ka Prigožina biznesa džetā ielikta bumba. Rietumu valstu ierēdņi uzskata, ka pavēli iznīcināt lidmašīnu personīgi devis Putins.