Robotu konference Pekinā. 2023

Trešdien, 16. augustā, Pekinā, Ķīnā atklāta Pasaules robotu konference 2023 (WRC), kurā izstādīti gandrīz 600 dažādu robotu.

gallery icon
Pasaulē
2023. gada 17. augusts, 13:02

VIDEO & FOTO: gudri, izpalīdzīgi un mīļi – Pekinā sākusies Pasaules robotu konference

Jauns.lv

Trešdien, 16. augustā, Pekinā, Ķīnā atklāta Pasaules robotu konference 2023 (WRC), kurā izstādīti gandrīz 600 dažādu robotu.

Izstādē ir plaši pārstāvēti industriālie roboti, kas tiek izmantoti elektro transportlīdzekļu ražošanā, loģistikā un izejvielu apstrādē. Pasākumā uzmanību piesaistīja arī humanoīdi roboti, kas aprīkoti ar mākslīgā intelekta (AI) moduļiem. To vidū ir gana sapratīgi roboti, kas varēt ikdienā cilvēkiem apdarīt mājas soli un palīdzēt saimniecībā, gan arī mīluļi – kaķi un suņi roboti.

Ķīnas Elektronikas institūta ģenerālsekretāra vietnieks Liangs Liangs trešdien laikrakstam Global Times sacīja, ka šogad WRC laikā tiks prezentēti aptuveni 60 jauni robotu produkti, kas aptvers ražošanu, veselības aprūpi, izglītību, medicīnu un pakalpojumus.

Robotikas nozares attīstība Ķīnu ir padarījus par pasaulē vadošo robotikas tirgu. Valstī ir vislielākais rūpniecisko robotu skaits.

Ķīnas robotu kompānijas EFORT tirgus analīzes nodaļas ģenerāldirektors Džu Juns trešdien laikrakstam Global Times sacīja, ka no 2000. līdz 2010. gadam Ķīnas viedtālruņu un automobiļu ražotāji ievērojami veicināja robotikas izpēti.

"Tā kā Ķīnas ražošanas nozarē tiek izmantots vairāk pašmāju robotu, Ķīnas robotu zīmoli un saistītie produkti kļūs arvien populārāki pasaules tirgū," sacīja Džu.