"Man bija jāklusē" - Krievijas miljardieris Arkādijs Voložs pirmo reizi atklāj savu patieso nostāju par Krievijas iebrukumu Ukrainā
foto: Kommersant/ Vida Press
Arkādijs Voložs 2019. gadā Maskavā.
Pasaulē
2023. gada 10. augustā, 13:24

"Man bija jāklusē" - Krievijas miljardieris Arkādijs Voložs pirmo reizi atklāj savu patieso nostāju par Krievijas iebrukumu Ukrainā

Jauns.lv

Krievijas miljardieris, "Yandex" līdzdibinātājs, tehnoloģiju uzņēmējs, datorzinātnieks, investors un filantrops Arkādijs Voložs pirmo reizi kopš 2022. gada februāra atklājis savu nostāju par Krievijas iebrukumu Ukrainā.

"Man bija jāklusē" - Krievijas miljardieris Arkādi...

"Esmu kategoriski pret Krievijas barbarisko iebrukumu Ukrainā, kur man, tāpat kā daudziem, ir draugi un radi. Es esmu šausmās par to, ka katru dienu ukraiņu mājās lido bumbas," paziņoja Voložs.

Pēc viņa teiktā, lai arī viņš kopš 2014. gada nedzīvo Krievijā, viņš saprot, ka arī viņš ir "daļēji atbildīgs par valsts rīcību".

"Bija daudz iemeslu, kāpēc man bija jāklusē. Var strīdēties par mana paziņojuma savlaicīgumu, bet ne par tā būtību. Es esmu pret karu," teikts paziņojumā.

Voložs šajā paziņojumā nācis klajā neilgi pēc tam, kad žurnālisti pievērsuši uzmanību biznesmeņa personīgajā mājaslapā publicētajai biogrāfijai.

Tajā Voložs sevi nosauca par Kazahstānā dzimušu Izraēlas uzņēmēju. Krievija biogrāfijā netika minēta kā valsts, kur Voložs dzīvoja un vadīja biznesu, informē "BBC Russian".