foto: AFP/Scanpix
Lībijas robežsargi atrod migrantu līķus pie Tunisijas robežas
Attēlam ir ilustratīva nozīme.
Pasaulē
2023. gada 26. jūlijs, 07:20

Lībijas robežsargi atrod migrantu līķus pie Tunisijas robežas

Jauns.lv/LETA

Lībijas robežsargi ir atraduši vairāku migrantu līķus tuksnesī pie Tunisijas robežas, kur daudzus no viņiem piespiedu kārtā bija aizvedušas Tunisijas varas iestādes, otrdien paziņoja Lībijas Iekšlietu ministrija.

Ministrijas paziņojumā teikts, ka robežsargi "ir atraduši piecus neidentificētu afrikāņu izcelsmes nelegālo migrantu līķus, patrulējot Dahralhasas rajonā" pie Tunisijas robežas.

Kopš jūlija vidus Lībijas robežsargi ir izglābuši desmitiem migrantu, kuri sacīja, ka Tunisijas varas iestādes viņus aizvedušas uz neapdzīvotu rajonu pie Asahas, kas atrodas 150 kilometrus uz rietumiem no Tripoles un apmēram 15 kilometrus Lībijas teritorijas iekšienē.

Ziņu aģentūras AFP reportieri ziņoja par migrantu grupām, kas bija redzami novārguši un dehidrēti pēc iešanas caur tuksnesi vasaras tveicē.

Jūlija sākumā vairāki simti migrantu no Zemsahāras Āfrikas valstīm tika izvesti no Tunisijas ostas pilsētas Sfaksas, kad tur uzliesmoja starprasu saspīlējums pēc tunisieša nāves sadursmē starp vietējiem iedzīvotājiem un migrantiem.

Neatkarīgu ANO ekspertu grupa 18.jūlijā aicināja Tunisiju apturēt migrantu "kolektīvas izraidīšanas" pēc ziņām, ka Tunisijas policija pametusi desmitiem migrantu tuksnesī pie Lībijas robežas.

Tunisija, kas atrodas apmēram 130 kilometrus no Itālijai piederošās Lampedūzas salas, ir valsts, no kuras piekrastes daudzi migranti un patvēruma meklētāji dodas bīstamos jūras braucienos pāri Vidusjūrai, cerot uz labāku dzīvi Eiropā.