foto: REUTERS/SCANPIX
Navaļnijs sanikno sabiedrību, nosaucot Girkinu par "nelikumīgi aizturētu politieslodzīto"
Navaļnijs aicina "ļauni nepriecāties" par Girkina situāciju. Tas esot kārtējais piemērs tiesiskuma trūkumam Krievijā.
Pasaulē
2023. gada 25. jūlijs, 15:11

Navaļnijs sanikno sabiedrību, nosaucot Girkinu par "nelikumīgi aizturētu politieslodzīto"

Jauns.lv

Ar visnotaļ skaļu paziņojumu izcēlies Krievijā ieslodzītais Vladimira Putina opozicionārs Aleksejs Navaļnijs.

"Igors Strelkovs tika aizturēts nelikumīgi. Kamēr viņš atrodas apcietinājumā saistībā ar šo smieklīgo un acīmredzami politiski motivēto apsūdzību, viņš ir politieslodzītais," šādi uz krievu terorista, Donbasa separātistu bandu kādreizējā līdera aizturēšanu ir reaģējis Navaļnijs.

Jāpiebilst, ka ilgus gadus Rietumos apjūsmotais Putina kritiķis un aktīvists šādi izteicies par personu, kura ne vien nenoliedz, bet arī lepojas ar separātistu komandēšanu Ukrainas austrumos, kā arī personu, kura ir atbildīga par teroraktu - lidsabiedrības "Malaysia Airlines" reisa MH17 notriekšanu 2014. gada vasarā.

Šo visu, protams, Navaļnijs nenoliedz, taču viņa retorika, kurā viņš faktiski izvēlas salīdzināt Girkinu ar sevi, izsaukusi neizpratni.

Aleksejs Navaļnijs klausās tiesas spriedumu

Maskavas tiesa otrdien apmierinājusi Krievijas Federālā sodu izpildes dienesta (FSIN) prasību nomainīt opozīcijas līderim Aleksejam Navaļnijam 2014.gadā piespriesto nosacīto sodu ...

gallery icon

Nevajadzētu "ļauni priecāties" par Girkina bēdu

"Nīderlandes tiesa Strelkovu iepriekš notiesāja procesā, kas, manuprāt, atbilst tiesu neatkarības principam. Jebkurā gadījumā Krievijai būtu jāizmeklē 298 Boeing pasažieru nogalināšanas fakts un visi vainīgie būtu godīgi jāsoda. Pats Strelkovs nenoliedz savu dalību karadarbībā Ukrainā nenoteiktā statusā. Tas viss arī būtu jāizmeklē un jāsaņem taisnīgs tiesas vērtējums. Taču tagad Strelkovs tiek arestēts nevis apsūdzībās par reāla nozieguma izdarīšanu, bet gan fiktīvu un safabricētu ekstrēmisma lietu. Vienkārši sakot, par varas kritizēšanu. Un konkrēti Šoigu un Putinu," teikts Navaļnija oficiālajā "Telegram" kontā.

Notriektā reisa MH17 upuru radinieki Hāgā iepretim Krievijas vēstniecībai rīko protesu

Notriektā 2014. gada „Malaysia Airlines” reisa MH17 upuru radinieki 8. martā Hāgā iepretim Krievijas vēstniecībai rīkoja protestu. Ģimenes locekļi un ...

gallery icon

"[...] Viņš [Girkins] rāja kanibālus par apetītes trūkumu. Un viņš deva padomus, kā labāk ēst cilvēkus. Un kā vadīt nelikumīgu, agresīvu un stulbu karu. Tomēr neatkarīgi no Strelkova [Girkina pseidonīms] uzskatiem mums ir jānostājas uz likuma un taisnīguma pozīcijām. Cilvēku var tiesāt tikai par izdarīto noziegumu. Ļauni priecāties, ka Strelkovs kļuva par paša atbalstītās varas upuri, nozīmē publiski atbalstīt beztiesiskumu," teikts "Telegram" ieraksta beigās.