Latvijas Televīzijas "eksperts" Markovs: ukraiņi paši uzspridzināja Odesas katedrāli, lai ieriebtu Krievijai
Kremļa propagandists Sergejs Markovs
Pasaulē
2023. gada 23. jūlijs, 22:53

Latvijas Televīzijas "eksperts" Markovs: ukraiņi paši uzspridzināja Odesas katedrāli, lai ieriebtu Krievijai

Jauns.lv

Kaut arī Krievija apgalvo, ka Ukrainas pareizticīgo baznīcas Apskaidrošanās katedrāles sapostīšanā vainojams nejaušs trāpījums ar pašu ukraiņu pretgaisa aizsardzības raķeti, Latvijas Televīzijas par "ekspertu" dēvētājam Kremļa propagandistam Sergejam Markovam, protams, ir konspiroloģiskāka versija — ukraiņi to izdarīja speciāli, pēc prezidenta Volodimira Zelenska pavēles.

"Mērķi tīšam triecienam pa katedrāli ir skaidri," viņš raksta savā "Telegram" kanālā ar zīmīgu nosaukumu "Markova loģika" (Logika Markova) — protams, vainot Krieviju.

"Eksperts" Sergejs Markovs, kā parasti, izvēlas radikālas pasaciņas (ekrānuzņēmums)

Markova galvenās "tēzes": "Vainot tajā Krieviju un izraisīt milzīgu Ukrainas pareizticīgo iedzīvotāju naida vilni pret Krieviju", "Izraisīt Odesas iedzīvotāju, no kuriem daudzi slepeni paliek prokrieviski, naidu pret Krieviju", "Dot triecienu pareizticībai", "Piesaistīt NATO un daudzu valstu uzmanību triecieniem Odesai, lai panāktu, ka šīs valstis pielieto spēku konvoju apsardzē ar labību no Ukrainas ostām".

Jauns.lv jau ziņoja par sašutumu, ko izraisīja Latvijas Televīzijas lēmums uzklausīt Sergeja Markova komentāru jūnijā notikušā "Vagner" algotņu dumpja laikā. Pēc tam Markovs regulāri turpinājis izcelties Krievijas propagandas raidījumos, tostarp apgalvojot, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins nelidos uz BRICS sanāksmi Dienvidāfrikā, jo viņa lidmašīnu notrieks amerikāņu un britu specdienesti, liekot smīnēt pat rūdītiem propagandistiem Olgai Skabejevai un Jevgēņijam Popovam.