foto: © Ben Pipe/SIME/ Vida Press
ASV un Kanāda vērš pret Krieviju jaunas sankcijas
Sanktpēterburga, Krievija.
Pasaulē
2023. gada 20. jūlijs, 23:28

ASV un Kanāda vērš pret Krieviju jaunas sankcijas

Jauns.lv/LETA

ASV noteikušas jaunas sankcijas 120 personām un uzņēmumiem, kas atbalsta Krieviju tās karā pret Ukrainu.

Saskaņā ar ASV Finanšu ministrijas un Valsts departamenta paziņojumiem to mērķis ir mazināt Krievijas enerģijas ražošanas un eksporta iespējas un vēl vairāk apgrūtināt piekļuvi starptautiskajai finanšu sistēmai.

Sankcijas vērstas arī pret personām, kas iesaistītas iepriekš noteikto sankciju apiešanā.

Vašingtonas sankcijas skārušas Krievijas aizsardzības, enerģētikas un tehnoloģiju nozares uzņēmumus, kā arī Kirgizstānā un Apvienotajos Arābu Emirātos reģistrētus uzņēmumus.

Kirgizstānas uzņēmumi kopš Maskavas atkātotā iebrukuma sākuma Ukrainā bieži piegādājuši Krievijai tehnoloģijas, uz kurām attiecas eksporta kontrole un kuras krievi var izmantot aizsardzības nozarē, norādījusi ASV Finanšu ministrija.

Arī Kanādas ārlietu ministre Melānija Žolī paziņojusi, ka Otava piemērojusi sankcijas 20 fiziskajām personām un 21 organizācijai Krievijas militārajā nozarē, kā arī 19 fiziskajām personām un četrām organizācijām kultūras un izglītības nozarē.

Sankcijas piemērotas Krievijas agresijā pret Ukrainu iesaistītām personām, kā arī algotņu bandas "Vagner" vadoņiem, tajās skaitā "melnajā sarakstā" iekļauts Ivans Maslovs, kurš tiek vainots pērn Mali notikušajā civiliedzīvotāju slaktiņā.