Pasaulē
2023. gada 19. jūlijs, 12:55

VIDEO: satriecoši ar dronu filmēti skati, kur iemūžināta Parīzes Dievmātes katedrāles jumta atjaunošana

Jauns.lv

Ugunsgrēkā cietušās Parīzes Dievmātes katedrālē norisinās atjaunošanas darbs, tie redzami iespaidīgā drona filmētā video.

Apmēram simts kopņu, kas nepieciešamas, lai atjaunotu lielo jumtu, kas izgatavotas no 1200 ozoliem, sāks ieņemt savu vietu uz pasaulslavenā dievnama no 2023. gada augusta beigām.

Parīzes Dievmātes katedrāles restaurācija pēc ugunsgrēka izmaksās aptuveni 870 miljonus eiro. Paredzēts, ka tā apmeklētājiem atkal tiks atvērta 2024. gada decembrī.

foto: Ekrānuzņēmums
Paredzēts, ka Parīzes Dievmātes katedrāle apmeklētājiem atkal tiks atvērta 2024. gada decembrī.

2019. gada 15. aprīlī slavenajā katedrālē izcēlās liels ugunsgrēks, kas nodarīja plašus postījumus pasaulslavenajam dievnamam. Ugunsdzēsējiem izdevās izglābt 850 gadus senās būves akmens pamatstruktūru, taču liesmas iznīcināja jumtu un citas katedrāles būvdetaļas.

Liesmu izpostītās Parīzes Dievmātes katedrāles jumtu ieskauj stalažas

Francijas parlaments otrdien pieņēmis likumu, kas paredz atjaunot ugunsgrēkā nopostīto Parīzes Dievmātes katedrāles jumtu, atstājot neizlemtu jautājumu, kā izskatīsies jaunā ...

gallery icon

Liesmas sākās jumta konstrukcijā un pēc tam izplatījās, iznīcinot katedrāles torņa 93 metrus augsto smaili, un koka jumta konstrukciju. Tas bija vecākais Parīzē, kas radīts no 1300 ozoliem, kas kopumā veidoja 21 hektāra meža.

Ugunsgrēks Parīzes Dievmātes katedrālē

Pirmdienas pēcpusdienā izcēlies ugunsgrēks slavenajā Parīzes Dievmātes katedrālē, liesmām apņemot tās jumtu un ugunsgrēka rezultātā sabrukusi katedrāles torņa smaile. Uguns ...

gallery icon

Izmeklēšanā tika pētīti vairāki iespējamie ugunsgrēka cēloņi, tostarp bojājumi elektrotīklā un aizdegšanās no kārtīgi neapdzēstas cigaretes.

Katedrālē tika veikti jumta remontdarbi un vairāki strādnieki policijai atzinās, ka smēķējuši uz sastatnēm, kaut gan tas ir aizliegts.