Krievija pēc izstāšanās no eksporta darījuma dod triecienu Ukrainas graudu ostai
foto: Unian/Telegram
Raķetes paliekas kādā ēkā Odesā.
Pasaulē
2023. gada 18. jūlijā, 15:08

Krievija pēc izstāšanās no eksporta darījuma dod triecienu Ukrainas graudu ostai

Jauns.lv

Krievija otrdien, 18. jūlijā, dienu pēc tam, kad izstājās no ANO atbalstītā līguma par graudu eksporta atļauju Kijevai, uzbruka Ukrainas ostām. 

Krievija pēc izstāšanās no eksporta darījuma dod t...

Krītošie gruveši un sprādziena viļņi vienā no Ukrainas galvenajām ostām Odesā nodarīja postījumus vairākām mājām un neprecizētai ostas infrastruktūrai, ziņo Ukrainas dienvidu operatīvā militārā pavēlniecība. 

Krievija pavēstīja, ka tās raķetes sagrāvušas degvielas noliktavu Odesā un tur esošo jūras bezpilota lidaparātu ražotni. Uzbrukums esot daļa no "atriebības triecieniem" par Ukrainas uzbrukumiem Krimas tiltam. 

Neilgi pēc tam, kad pirmdien tika nopietni bojāts Krimas tilts, Maskava izstājās no gadu vecā graudu eksporta darījuma, kas noslēgts ar ANO starpniecību, un, pēc Apvienoto Nāciju Organizācijas teiktā, rīcība var izraisīt badu visā pasaulē.

Krievijas uzbrukumi ostām ir "vēl viens pierādījums tam, ka valsts-terorists vēlas apdraudēt 400 miljonu cilvēku dzīvības dažādās valstīs, kas ir atkarīgas no Ukrainas pārtikas eksporta", sacīja Ukrainas prezidenta biroja vadītājs Andrijs Jermaks.

Ukrainas gaisa spēki paziņoja, ka tika notriektas sešas "Kalibr" raķetes un 31 no 36 bezpilota lidaparātiem. Savukārt Maskava paziņoja, ka ir izjaukusi Ukrainas bezpilota lidaparāta triecienu Krimā, bez lieliem postījumiem uz zemes, un atsākusi satiksmi pa vienu joslu uz Krimas tilta.