Pasaulē
2023. gada 15. jūlijs, 13:07

Dienvidkorejas prezidents ieradies negaidītā vizītē Ukrainā, kur aplūkojis okupantu pastrādātās zvērības

Jauns.lv/LETA

Dienvidkorejas prezidents Juns Sukjols sestdien ieradies iepriekš neizsludinātā vizītē Kijivā, kur viņam paredzēta tikšanās ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski, paziņojusi Juna kanceleja.

Vispirms viņš apmeklēja Buču Kijivas pievārtē, kur krievu iebrucēju pērn pastrādāja civiliedzīvotāju masu slepkavības, un Irpiņu, kur krievi raķešu apšaudēm pakļāvuši dzīvojamos kvartālus.

Pēc Bučas pilsētas atbrīvošanas no Krievijas karaspēka uz ielām atklājas okupantu kara noziegumi [Brīdinām - nepatīkami skati!]

No Krievijas spēkiem atbrīvotās Kijivas apgabala Bučas pilsētas ielās visur guļ līķi, cilvēki nogalināti ar šāvienu pakausī, lai gan daudzi ...

gallery icon

Pēc tam pirms paredzētās tikšanās ar Zelenski Dienvidkorejas prezidents noliks vainagu pie karā kritušo pieminekļa.

foto: AFP/Scanpix
Dienvidkorejas prezidents Juns Sukjols apmeklē Irpiņu, kur okupanti raķešu apšaudēm pakļāva dzīvojamos kvartālus.

Lai gan Dienvidkoreja ir devītais lielākais ieroču tirgotājs pasaulē, tā līdz šim aprobežojusies vienīgi ar humanitārās palīdzības sniegšanu Ukrainai. Seula tomēr pārdevusi tankus un haubices Kijivas tuvākajam sabiedrotajam Polijai.

Brīvprātīgie no citām Ukrainas vietām palīdz atjaunot okupantu izpostīto Irpiņu. 2022. gada rudens

gallery icon

Seula ilgstoši uzturējusi politiku nepiegādāt ieročus aktīvā karadarbībā iesaistītām valstīm un līdz šim atteikusies pakļauties ASV un Eiropas valstu spiedienam mainīt šo nostāju Ukrainas gadījumā.

Sagaidāms, ka tikšanās laikā tiks apspriesta Dienvidkorejas palīdzība Ukrainai.

Kara plosītā Ukrainas pilsēta Irpiņa 2022. gada marta sākumā

gallery icon

Seula ļāvusi noprast, ka tā varētu grozīt līdzšinējo nostāju ieroču piegāžu jautājumā Ukrainai, un Juns iepriekš izteicies, ka Krievijas uzbrukumi civiliedzīvotājiem varētu izrādīties izšķirošais arguments.