foto: AP/Scanpix
Jaunietis, kurš Teksasas "Walmart" veikalā nošāva 23 cilvēkus, saņem 90 mūža ieslodzījumus
Patriks Krušess tiesā
Pasaulē
2023. gada 8. jūlijs, 00:31

Jaunietis, kurš Teksasas "Walmart" veikalā nošāva 23 cilvēkus, saņem 90 mūža ieslodzījumus

Jauns.lv

24 gadus vecais Patriks Krušess atzina vainu 23 cilvēku nošaušanā un 22 ievainošanā ASV Teksasas štata Elpaso pilsētā, kad federālie apsūdzētāji solīja neprasīt viņam nāvessodu. Uzklausot piespiesto sodu, jaunietis neizrādīja nekādas emocijas.

2019. gada 3. augustā Krušess ieradās "Walmart" autostāvvietā un sāka šaut pa cilvēkiem, turpinot slepkavot arī veikalā. Dažas minūtes pirms šaušanas Krušess publicēja internetā manifestu, kurā pauž naidu pret imigrantiem. No savas dzimtās pilsētas Dalasas viņš aizbrauca šaut uz Elpaso tieši tādēļ, ka tā ir robežpilsēta ar Meksiku, kurā apmēram 80 procenti iedzīvotāju ir latīņamerikāņi.

Elpaso slaktiņš ir septītā asiņainākā masu slepkavība jaunākajā ASV vēsturē un ar vislielāko upuru skaitu, kad vainīgo ir izdevies notvert dzīvu — vēl briesmīgāki šāvēji tikuši nošauti apšaudē ar policiju vai izdarījuši pašnāvību.

Visasiņainākā masu slepkavība notika 2017. gada 1. oktobrī Lasvegasā, kad 64 gadus vecais Stīvens Kreigs Pedoks no "Mandalay Bay" viesnīcas 32. stāva logiem apšaudīja "Route 91 Harvest" mūzikas festivāla apmeklētājus, nogalinot 60 cilvēkus un ievainojot vismaz 413, kuru skaits panikas apstākļos sasniedza 867. Pēc stundas viņu atrada nošāvušos savā numuriņā. Viņa motīvi joprojām nav oficiāli paziņoti.