Pasaulē
2023. gada 4. jūlijs, 17:47

Terorists ar automašīnu uzbrauc garāmgājējiem Telavivā

Jauns.lv/LETA

Uzbrukumā Telavivā otrdien ievainoti septiņi cilvēki, paziņojusi Izraēlas policija un mediķi. Policija paziņoja, ka saņēmusi ziņojumu par automašīnu, kas uzbraukusi vairākiem civiliedzīvotājiem Telavivas ziemeļos, un pavēstīja, ka "terorists ir neitralizēts".

"Aizdomās turamais ar automašīnu brauca no dienvidiem uz ziemeļiem, ietriecās gājējos, kas stāvēja tirdzniecības centrā, un pēc tam izkāpa no automašīnas, lai ar asu priekšmetu sadurtu civiliedzīvotājus," paziņoja policija.

Uzbrucējs bija Rietumkrasta iedzīvotājs un viņu nošāva bruņots garāmgājējs, atklāja policija.

Mediķi ziņoja, ka sniedz palīdzību pieciem ievainotiem cilvēkiem. Policija pavēstīja, ka kopumā tika ievainoti septiņi cilvēki.

Izraēlas armija otro dienu turpinu vērienīgu militāro operāciju Rietumkrasta pilsētā Dženīnā. Operācijas laikā nogalināti desmit palestīnieši, vairāk nekā 100 ir aizturēti un tūkstošiem bijuši spiesti pamest savas mājas.

Palestīniešu kaujinieku kustība "Hamas", kas pārvalda Gazas joslu, uzslavēja "varonīgo" uzbrukumu Telavivā un nosauca to par "sākotnējo atbildi uz (Izraēlas) noziegumiem pret mūsu tautu Dženīnas nometnē".

Saskaņā ar AFP datiem, kas apkopoti no abu pušu oficiālajiem avotiem, šogad nogalināti vismaz 188 palestīnieši, 25 izraēlieši, viens ukrainis un viens itālis.

Palestīniešu pusē tie ir kaujinieki un civiliedzīvotāji, bet Izraēlas pusē galvenokārt civiliedzīvotāji un trīs arābu minoritātes pārstāvji.