foto: VIA REUTERS/Scanpix
19 gadus vecais Sulemans, kurš atradās uz "Titan" klāja, ekskursijai piekrita tikai tēva dēļ
Šahzada Davuds un viņa dēls Sulemans.
Pasaulē
2023. gada 23. jūnijs, 21:28

19 gadus vecais Sulemans, kurš atradās uz "Titan" klāja, ekskursijai piekrita tikai tēva dēļ

Jauns.lv

Pieci batiskafa "Titan" pasažieri, kas devās ekskursijā pie "Titānika", dienu iepriekš tika pasludināti par mirušiem. Jaunākais uz klāja bija 19 gadus vecais Sulemans Davuds, pakistāniešu-britu miljardiera Šahzadas Davuda dēls. Viņa tante pastāstīja, ka jauneklis šo ceļojumu nav vēlējies un piekritis tikai tādēļ, lai iepriecinātu Šahzadu tēva dienā.

Pēc ASV Krasta apsardzes datiem, Pakistānas biznesmenis Šahzada Davuds un viņa dēls Sulemans bijuši divi no pieciem upuriem, kas acumirklī gājuši bojā zemūdenes "OceanGate" "katastrofālajā sprādzienā" netālu no "Titānika" priekšgala, atsaucoties uz "NBC News", raksta "Focus".

Citi upuri ir "OceanGate" ģenerāldirektors Stoktons Rašs, Francijas flotes veterāns Pols Anrī Naržole un britu miljardieris ekstrēmists Hamišs Hārdings. Viņi ir pazuduši bez vēsts, kopš svētdien pārtrūka sakari ar batiskafu "Titan". Pēc tam tika atrastas "Titan" atlūzas.

Amsterdamā dzīvojošā Sulemana tante Asmeha Davuda "NBC News" pastāstīja, ka viņas brāļadēls teicis, ka "nav īpaši gatavs šim ceļojumam", taču juties spiests izpatikt savam tēvam, kurš bijis ļoti aizrāvies ar 1912. gada kuģa avāriju. Ahsens Udins Saieds, Šahzada draugs, kurš ar viņu strādājis viņa kompānijā, iepriekš šonedēļ sacīja, ka biznesmenis bijis "pētnieks".

"Ceļojumi un zinātne ir daļa no viņa DNS," sacīja Saieds, norādot, ka biznesmenis mīlējis filmu "Zvaigžņu kari" un bijis aizrautīgs fotogrāfs. Viņš bija arī SETI institūta - nekomerciālas Silīcija ielejas organizācijas, kas nodarbojas ar kosmosa izpēti, - aizgādnis.

Šahzada Davuds un viņa dēls bija pazīstamās Davudas biznesa dinastijas mantinieki un vieni no bagātākajiem cilvēkiem Pakistānā, lai gan viņi dzīvoja Sarejas grāfistē Anglijā. 48 gadus vecais Šahzada Davuds bija labdarības organizācijas "Prince 's Trust" valdes loceklis.

Pati Asmeha atzinusi, ka nebūtu kāpusi zemūdens aparātā "Titan" pat par miljonu dolāru. Sulemana vecvecāki Huseins un Kulsums Davuds godināja savu mīļoto mazdēla un dēla piemiņu, nosaucot viņu nāvi par "neiedomājamu zaudējumu".