foto: Kommersant/ Vida Press
Prigožins paziņo, ka gatavojas Krievijā "atjaunot taisnību"
"Vagner" grupas vadītājs Jevgēņijs Prigožins.
Pasaulē
2023. gada 23. jūnijs, 23:02

Prigožins paziņo, ka gatavojas Krievijā "atjaunot taisnību"

Jauns.lv

Krievijā bāzētas noziedzīgās militāro algotņu vienības "Vagner" dibinātājs Jevgēņijs Prigožins paziņojis, ka gatavojas Krievijā "atjaunot taisnību" un aicinājis visus Krievijas iedzīvotājus viņam pievienoties, vēsta "Meduza".

"Mūsu ir 25 tūkstoši, un mēs ejam spriest, kāpēc valstī notiek bezjēdzības. 25 tūkstošus sagaida kā taktisko rezervi, bet stratēģiskā rezerve ir visa armija un visa valsts. Visi, kas vēlas, pievienojieties. Ir jābeidz ar šo nejēdzību," paziņoja Prigožins.

Iepriekš "Vagner" dibinātājs paziņoja, ka gatavojas "atjaunot taisnīgumu" armijā un Krievijā kopumā un aicināja "neizrādīt pretestību".

"Visi, kas izrādīs pretestību, mēs uzskatīsim, ka tie ir draudi - un iznīcināsim nekavējoties. (..) Es lūdzu visus saglabāt mieru, nepadoties provokācijām, palikt savās mājās. Vēlams mūsu brauciena maršrutā neiziet uz ielas," sacīja Prigožins.

23. jūnija vakarā Prigožins paziņoja, ka Krievijas militārpersonas devušas triecienu algotņu nometnei, kurā "gāja bojā milzīgs skaits cīnītāju". Krievijas Aizsardzības ministrija šo paziņojumu nodēvējusi par "informatīvu provokāciju".