Pasaulē
2023. gada 21. jūnijs, 10:07

Krievija kopš kara sākuma Ukrainā ir zaudējusi 4000 tanku

Jauns.lv

Ukrainas aizsardzības spēki "lielā kara" 16 mēnešos iznīcināja 120-130 krievu iebrucēju tanku bataljonus, norāda Ukrainas Aizsardzības ministrijas preses dienests.

"Kopš vērienīgās agresijas sākuma Krievija jau ir zaudējusi vairāk nekā 4000 tanku. Katrs iznīcinātais ienaidnieka tanks ir solis pretī mūsu uzvarai," teikts ziņojumā.

foto: AFP/Scanpix
Ukrainas armija 16 kara mēnešos iznīcinājusi 120-130 krievu iebrucēju tanku bataljonus.

Krievijas armijas zaudējumi

Pēc Ukrainas Bruņoto spēku Ģenerālštāba datiem, uz 21. jūniju krievu dzīvā spēka zaudējumi jau sasnieguši aptuveni 222 tūkstošus. Aizvadītās diennakts laikā Ukrainas aizsardzības spēki likvidējuši vēl 540 krievu okupantus un 9 tankus.

Saskaņā ar ASV prezidenta Džo Baidena teikto, tikai Bahmutas apkārtnē Krievijas iebrucēji zaudējuši vairāk nekā 100 tūkstošus nogalināto un ievainoto.

Ukrainas bruņotie spēki pretuzbrukumu sāka jūnija sākumā. Šajā laikā tika atbrīvoti vairāki ciemi Doneckas un Zaporižjas apgabalos.

Pentagons paziņojis, ka Ukrainu gaida smagas kaujas ar ienaidnieku, nav izslēgti zaudējumi. Tomēr Ukrainas karaspēks ir spējīgs gūt panākumus kaujas laukā.