Šoreiz pa īstam — mirusi sieviete, kura bērēs paklauvēja no zārka
Bella Montoija tika izglābta pirmajās bērēs (ekrānuzņēmums)
Pasaulē
2023. gada 19. jūnijs, 18:50

Šoreiz pa īstam — mirusi sieviete, kura bērēs paklauvēja no zārka

Jauns.lv

Pagājušās nedēļas nogalē Ekvadorā nomira sieviete, kura izpelnījās pasaules slavu, pēkšņi atdzīvojoties savu bēru laikā.

76 gadus vecā Bella Montoija aizgāja viņsaulē 16. jūnijā tajā pašā slimnīcā, kurā nedēļu iepriekš tika kļūdaini atzīta par mirušu. Par nāves cēloni Ekvadoras Veselības ministrija norādīja išēmisko insultu.

"Šoreiz mana mamma tiešām nomira. Mana dzīve vairs nebūs tāda, kāda bija," viņas dēls Gilberto Barbera sacīja vietējam laikrakstam. Nelaiķes mirstīgās atliekas tika nogādātas tajā pašā apbedīšanas namā, kur viņu mēģināja izvadīt pirms nedēļas.

Jauns.lv jau vēstīja, ka 9. jūnijā Montoija tika nogādāta slimnīcā Ekvadorā pēc insulta un vēlāk atzīta par mirušu. Saskaņā ar Veselības ministrijas sniegto informāciju viņa "cieta no sirdsdarbības un elpošanas apstāšanās, nereaģējot uz reanimācijas mēģinājumiem, pēc kā dežūrārsts apstiprināja viņas nāvi".

Visi viņas bēru dievkalpojumā bija šokēti, kad viņa dziļi ieelpoja no sava zārka iekšpuses un sāka klauvēt pie zārka vāka. Sociālajos plašsaziņas līdzekļos publicētajā video redzams, kā sieviete elpo atvērtajā zārkā un viņu ieskauj divi vīrieši, kuri nāca viņai palīgā.

Veselības ministrija toreiz paziņoja, ka lieta tiek izmeklēta, veicot medicīnisko revīziju, lai noteiktu atbildību par viltotu miršanas apliecību. Sirmgalve aizvērtā zārkā bija atradusies gandrīz piecas stundas.

Vietējie mediji vēstīja, ka sirmgalvei bija katalepsija, kad cilvēks zaudē samaņu, bet ķermenis kļūst stīvs.