"Pieklauvēja no zārka". Sieviete pārsteidz savu bēru viesus atdzīvojoties
Trakā pasaule
2023. gada 13. jūnijs, 13:16

"Pieklauvēja no zārka". Sieviete pārsteidz savu bēru viesus atdzīvojoties

Jauns.lv

76 gadus vecā sieviete Bella Montoija no Ekvadoras savu bēru laikā pārsteidza viesus un atdzīvojās.

Piektdien Montoija tika nogādāta slimnīcā Ekvadorā pēc insulta un vēlāk tika atzīta par mirušu. Saskaņā ar Veselības ministrijas sniegto informāciju viņa "cieta no sirdsdarbības un elpošanas apstāšanās, nereaģējot uz reanimācijas mēģinājumiem, pēc kā dežūrārsts apstiprināja viņas nāvi".

Visi viņas bēru dievkalpojumā bija šokēti, kad viņa dziļi ieelpoja no sava zārka iekšpuses un sāka klauvēt pie zārka vāka. Sociālajos plašsaziņas līdzekļos publicētajā video redzams, kā sieviete elpo atvērtajā zārkā un viņu ieskauj divi vīrieši, kuri nāca viņai palīgā.

Montoijas dēls Gilberts Balberāns sacīja, ka viņa tagad ir mākslīgajā elpināšanā un viņas sirds darbība ir stabila.

"Es lēnām atveseļojos no notikušā," sacīja Balberāns. "Tagad es tikai lūdzu, lai manas mātes veselība uzlabojas. Es vēlos, lai viņa būtu dzīva un man blakus."

Veselības ministrija paziņoja, ka lieta tiek izmeklēta, veicot medicīnisko revīziju, lai noteiktu atbildību par viltotu miršanas apliecību.

Bella Montoija nav vienīgā persona, kas "atdzīvojusies" pēc tam, kad oficiāli atzīta par mirušu.

Februārī Ņujorkas štatā apbedīšanas namā tika konstatēts, ka kāda 82 gadus veca sieviete, guļot apbedīšanas namā, elpo. Trīs stundas pirms tam viņa bija pasludināta par mirušu pansionātā.