foto: AP/Scanpix
Putins piestrādā arī par infektologu un noraida tuberkulozes saslimšanas izcelsmi Kahovkas rajonā — taču jautājumus izraisa cita, daudz nepatīkamāka nianse
Vladimirs Putins
Pasaulē
2023. gada 15. jūnijs, 16:33

Putins piestrādā arī par infektologu un noraida tuberkulozes saslimšanas izcelsmi Kahovkas rajonā — taču jautājumus izraisa cita, daudz nepatīkamāka nianse

Jauns.lv

Krievijas prezidents Vladimirs Putins autoritatīvi atteicies saistīt tuberkulozes saslimšanas gadījumus uzspridzinātās Ukrainas Kahovkas HES zonā ar spridzināšanas izraisītajiem plūdiem. Tomēr vairāk jautājumu rada cita nianse — viņa galda izmērs, kas var liecināt par HES spridzināšanas savlaicīgu plānošanu.

"Tas nekādi nav saistīts ar applūšanu," kategoriski teicis Putins, tiekoties ar Federālās medicīniskās un bioloģiskās aģentūras vadītāju Veroniku Skvorcovu.

Acīmredzot, Skvorcovai, kura Putinam atskaitījusies par vietējo iedzīvotāju apsekošanas rezultātiem un fiksētajiem tuberkulozes saslimšanas gadījumiem, ar to pietika.

Putins uzklausa Skvorcovu (ekrānuzņēmums)

Spriežot pēc oficiāli izplatītajiem Skvorcovas atskaitīšanās fotoattēliem, Putins viņu nepieņēma pie ierastā nepieklājīgi garā galda, pie kura viņš parasti sēdina ārlietu ministru Sergeju Lavrovu, aizsardzības ministru Sergeju Šoigu un pārējos savus tuvākos padotos.

Putins mēģina tālumā saskatīt Lavrovu pie "drošā izmēra" galda (ekrānuzņēmums)

Acīmredzami Skvorcova bija pavadījusi paredzētās 2 nedēļas karantīnas izolācijā — tas nozīmētu, ka viņa karantīnā sākusi sēdēt jau pirms Kahovkas HES uzspridzināšanas. Kā gan viņa varēja zināt, ka savajadzēsies audienci pie Putina? 

Dzīvnieku glābšana Kahovkas HES plūdos

Pēc Kahovkas HES sagraušanas Hersonas apgabalā ir applūdušas plašas teritorijas un apdzīvotas vietas. To vidū ir mazdārziņi, lauku teritorijas un ...

gallery icon

Krievijas okupantu kontrolētā Kahovkas HES tika uzspridzināta 6.jūnijā, appludinot daļu Hersonas un Mikolajivas apgabalu, nodarot milzīgu postu apdzīvotajām vietām un dabai, kā arī sagraujot vietējo lauksaimniecību. Ukrainas amatpersonas to nodēvējušas par briesmīgāko vides katastrofu kopš 1986. gada aprīlī notikušās avārijas Černobiļas AES.

Kopš invāzijas sākuma 2022. gada 24. februārī Krievija ir iznīcinājusi daudzas Ukrainas pilsētas, nogalinājusi tūkstošiem un likusi doties bēgļu gaitās miljoniem Ukrainas iedzīvotāju.