foto: AFP/Scanpix
Vides aktīvistes Stokholmā nosmērējušas ar sarkanu krāsu Monē gleznas aizsargstiklu
Vides aktīvisti 14. jūnijā Stokholmas Nacionālajā muzejā uz Monē gleznas, kas atrodas Stokholmas Nacionālajā muzejā, uzsmērēja sarkanu krāsu un pielīmēja savas rokas pie aizsargstikla, paziņoja policija un muzejs.
Pasaulē
2023. gada 14. jūnijs, 20:40

Vides aktīvistes Stokholmā nosmērējušas ar sarkanu krāsu Monē gleznas aizsargstiklu

Jauns.lv/LETA

Vides aktīvistes trešdien nosmērējušas ar sarkanu krāsu aizsargstiklu Kloda Monē gleznai Stokholmas Nacionālajā muzejā, paziņojusi policija un muzejs.

Protesta akcijas mērķis bija Monē 1900.gadā darinātā glezna "Mākslinieka dārzs Živernī".

Aktīvistes arī pielīmēja savas plaukstas pie stikla.

Saistībā ar notikušo aizturētas divas sievietes, no kurām viena ir medmāsa un otra mācās par medmāsu. Viņas protesta akcijas laikā sacīja, ka situācija ar klimatu ir akūta un apdraud cilvēku veselību.

Atbildību par šo incidentu uzņēmusies organizācija "Aterstall Vatmarker" ("Atjaunojiet mitrājus"), kas sociālajā tīklā "Facebook" publicēja video ar šo protesta akciju.

Muzejs ziņu aģentūrai AFP norādīja, ka vēl nav zināms, vai glezna nav cietusi. To pārbaudīs muzeja eksperti.

"Aterstall Vatmarker" intervijā AFP apsūdzēja Zviedrijas valdību, ka tā nepilda savas starptautiskās saistības cīņā ar klimata pārmaiņām.

"Mums būtu jāsamazina emisija par 31%. Taču mūsu emisija joprojām pieaug. Tas ir neiedomājami," sacīja organizācijas preses pārstāve.