foto: AP/Scanpix
Putins atliek "tiešo līniju" ar tautu. Iemesls - Ukrainas pretuzbrukums
Kremlis vēlas organizēt tiešo līniju, pirms sāksies Putina oficiālā kampaņa par pārvēlēšanu prezidenta amatā.
Pasaulē
2023. gada 8. jūnijs, 11:07

Putins atliek "tiešo līniju" ar tautu. Iemesls - Ukrainas pretuzbrukums

Jauns.lv

Krievijas diktators Vladimirs Putins atlicis par tradīciju kļuvušo tiešo līniju ar pilsoņiem Ukrainas pretuzbrukuma dēļ, kas "jau ir sākusies un uzņem apgriezienus", vēsta “The Moscow Times”.

Tiešā līnija sākotnēji bija paredzēta šovasar, taču pirms dažām nedēļām Kremļa elitei esot kļuvis skaidrs, ka pasākums būs jāatliek. "Tagad provizoriski tiek plānots tiešo līniju rīkot novembrī vai decembrī," izdevumam atklāja kāds Kremļa avots. Viņaprāt, šāda laika izvēle ir tieši saistīta ar situāciju frontē – labāk nogaidīt noteiktību ar situāciju kaujas laukā.

Pēc “Moscow Times” avota domām, Kremlis vēlas organizēt tiešo līniju, pirms sāksies Putina oficiālā kampaņa par pārvēlēšanu prezidenta amatā. Valsts prezidenta vēlēšanas oficiāli būtu jāizsludina šā gada decembrī, un tās notiks 2024. gada 17. martā. Kremlis gatavo Putina atkārtotu iecelšanu amatā uz vēl vienu sešu gadu termiņu. Kā norāda avoti, Putina kampaņas galvenais kampaņas vadmotīvs būs "Bija. Ir. Būs."

Ukraina gan tikmēr nav oficiāli apstiprinājusi ofensīvas sākumu, un tiek norādīts, ka Ukrainas bruņotie spēki vēl nav sākuši plānoto pretuzbrukumu. Tomēr tā sākums visiem būšot acīmredzams.

ASV prezidenta nacionālās drošības padomnieks  Džeiks Salivans 4. jūnijā  atzīmēja, ka Ukrainas bruņoto spēku rīcība  novedīs pie "stratēģiski svarīgas teritorijas" atgriešanas.

Savukārt 6.jūnijā ASV Nacionālās drošības padomes stratēģiskās komunikācijas koordinators Džons Kērbijs atteicās komentēt Ukrainas pretuzbrukuma sākumu, taču norādīja, ka ASV nodrošināja bruņotos spēkus ar  visu nepieciešamo operācijas uzsākšanai.