foto: REUTERS/SCANPIX
Masks atkal kļuvis par bagātāko cilvēku pasaulē: tik daudz naudas viņam tagad ir 
Pasaules bagātākie vīri pēc "Bloomberg" aplēsēm - Īlons Masks un Bernards Arno.
Pasaulē
2023. gada 3. jūnijs, 21:35

Masks atkal kļuvis par bagātāko cilvēku pasaulē: tik daudz naudas viņam tagad ir 

Jauns.lv

Miljardieris Elons Masks atguvis pasaules bagātākā cilvēka titulu, vēsta CNN. 

Tas kļuvis zināms saskaņā ar "Bloomberg Billionaires" ziņojumu, kurā lēsts, ka "Tesla" dibinātāja neto vērtība pašlaik ir aptuveni 192 miljardi ASV dolāru. Savukārt otrais bagātākais cilvēks, "LVMH" īpašnieka Bernards Arno rocība tiek lēsta 187 miljardu ASV dolāru vērtībā. 

Abi šie kungi jau kādu laiku savā starpā sacenšas par bagātākā cilvēka statusu. Pēc "Bloomberg" aprēķiniem, Arno decembrī apsteidza Masku, bet šonedēļ Arno bagātības kritās, trešdien krītot "LVMH" akcijām.

"LVMH" ir pasaulē lielākā luksusa preču grupa. Tam pieder aptuveni 60 meitasuzņēmumi, kas pārvalda tādus prestižus zīmolus kā "Louis Vuitton", "Dior" uc. 

Tikmēr Masks  pēdējos gados ir izbaudījis strauju kāpumu pasaules bagātnieku sarakstos, jo viņa bagātība ir tieši saistīta ar elektrisko automašīnu ražotāja "Tesla" popularitāti. Viņa lielākais īpašums ir uzņēmuma akcijas, no kurām viņam pieder aptuveni 13 procenti, raksta "Bloomberg". Masks ir arī kosmosa pētījumu kompānijas "SpaceX" izpilddirektors un sociālā tīkla "Twitter" īpašnieks. "LVMH" akcijas šogad pieauga par 19,7%, bet Tesla - par 65,6%.