Pasaulē
2023. gada 1. jūnijs, 13:55

Skandāls Kijivā - raķešu uzbrukumu laikā bija slēgtas patvertnes durvis. Pārbauda vai apsargs nebija piedzēries

Jauns.lv

Poliklīnikas apsargs, kur gaisa trauksmes laikā bija slēgta patvertne, jau ticis nosūtīts uz pārbaudi, lai noskaidrotu, vai viņš bijis piedzēries, jo tieši viņš bijis atbildīgs par bumbu patvertnes atvēršanu, vēsta Nacionālās policijas šefa preses sekretāre Marjana Reva.

Pēc viņas teiktā, pašlaik par slēgtu patvertni Kijivas poliklīnikā, kā dēļ daļai cilvēku nav izdevies nokļūt patvertnē laikus, Kiivas policija prokuratūras procesuālā darbībā sākusi
krimināllietvedības. Pēc Revas sniegtās informācijas, ir divas krimināllietas - dienesta nolaidība un atstāšana briesmās, izraisot personu nāvi.

"Šajā sakarā tiek veiktas attiecīgas izmeklēšanas darbības. Tostarp apsargs, kurš tobrīd atradās bumbu patvertnē un bija arī atbildīgs par to, lai patvertni laikus atvērtu. Ar viņu tiek veiktas izmeklēšanas darbības, un viņš ir nosūtīts uz ekspertīzi," pastāstīja Reva. 

foto: Ekrānuzņēmums
Notiek izmeklēšana par slēgtu patvertni Kijivas poliklīnikā, kā dēļ daļai cilvēku nav laikus izdevies nokļūt patvertnē.

Skandāls ar slēgtu patvertni Kijivas poliklīnikā

Naktī Krievijas karaspēks ar "Iskander" uzbruka Kijivai, izšaujot 10 raķetes, kuras tika notriektas. Desnas rajonā gāja bojā trīs cilvēki - deviņus gadus veca meitene, viņas 34 gadus vecā māte un 33 gadus veca sieviete. Viņas devās uz patvertni, taču nespēja tajā iekļūt, jo tā bija slēgta.

Šī incidenta dēļ policija ierosinājusi krimināllietu. Tāpat uz poliklīniku Kijivas Desnas rajonā, kur gāja bojā cilvēki, devušies pašvaldības drošības departamenta speciālisti. Viņi uz vietas noskaidroja, kāpēc poliklīnikā nav bijusi pieeja patvertnei.

Iepriekš kāds vietējais iedzīvotājs pastāstīja, ka pamodinājis poliklīnikas apsargu patvertnē  pēc tam, kad atskanēja sprādziens. Viņš precizēja, ka apsargam, kurš atbild par bumbu patvertņu atvēršanu, bijušas dzēruma pazīmes. Šobrīd policija to pārbauda.

Krītošās atlūzas radījušas postījumus ēkām arī citos galvaspilsētas rajonos un izraisījušas automobiļa aizdegšanos. Dņipro rajonā ievainoti divi cilvēki.

Saistībā ar to, ka raķešu uzbrukumā nogalināts bērns, Kijivas mērs Vitālijs Kličko atcēlis visus ceturtdien pilsētā paredzētos Starptautiskās bērnu aizsardzības dienas pasākumus.

Jauns.lv jau vēstīja, ka Krievija naktī uz ceturtdienu īstenoja raķešu uzbrukumu Kijivai, nogalinot trīs cilvēkus, tai skaitā vienu bērnu, un vēl 12 cilvēkus ievainojot, paziņoja pilsētas kara administrācija un policija.