foto: Telegram
Prigožins liek prokuroriem pārbaudīt Šoigu un Gerasimova iespējamo nodevību
Jevgēņijs Prigožins.
Pasaulē
2023. gada 31. maijs, 23:42

Prigožins liek prokuroriem pārbaudīt Šoigu un Gerasimova iespējamo nodevību

Jauns.lv

Jevgēņijs Prigožins trešdien, 31. maijā, paziņoja, ka lūdzis prokuroriem izmeklēt, vai Krievijas augstākās aizsardzības amatpersonas nav izdarījušas kādu "noziegumu" pirms kara Ukrainā vai kara laikā, vēsta “Reuters”. 

Prigožina lūgums ir viņa līdz šim kliedzošākais publiskais izaicinājums pret prezidenta Vladimira Putina augstāko militāro amatpersonu - aizsardzības ministru Sergeju Šoigu un Ģenerālštāba priekšnieku Valēriju Gerasimovu.

61 gadu vecais Prigožins jaun vairākus mēnešus ir apvainojis gan Šoigu, gan Gerasimovu, kuri vada Krievijas karaspēku, par iespējamo nodevību. Neviens nav publiski atbildējis uz viņa kritiku.

"Šodien esmu nosūtījis vēstules Krievijas Federācijas Izmeklēšanas komitejai un Prokuratūrai ar lūgumu pārbaudīt Aizsardzības ministrijas vecāko funkcionāru nozieguma izdarīšanas faktu Speciālās militārās operācijas sagatavošanas un vadīšanas laikā," sacīja Prigožins.
Aizsardzības ministrija no komentāriem atteicās.

“Vagner” algotņu grupējuma dibinātājs Prigožins ir visspilgtākais Putina aprindu pārstāvis, kurš guvis plašu slavu 15 mēnešus ilgā kara laikā Ukrainā.

Viņš pagājušajā nedēļā ironizēja, ka viņa segvārdam vajadzētu būt "Putina miesnieks", nevis "Putina šefpavārs". Viņš saka, ka lojalitāte Putinam ir daļa no viņa politiskās nostājas, ko viņš rezumēja šādi: "Es mīlu savu dzimteni, es kalpoju Putinam, Šoigu ir jānotiesā, un mēs cīnīsimies tālāk."

Šonedēļ izteiktajos paziņojumos viņš sacīja, ka turpina informēt valsts augstāko vadību par problēmām, un nosodīja Kremļa augstākās amatpersonas par to, ka tās bloķējušas viņa un viņa privātās armijas atspoguļojumu medijos.