foto: Edijs Pālens/LETA
Viļņā daļā vecpilsētas aizliedz iebraukt ar skūteriem un velosipēdiem
Attēlam ir ilustratīva nozīme.
Pasaulē
2023. gada 30. maijs, 17:30

Viļņā daļā vecpilsētas aizliedz iebraukt ar skūteriem un velosipēdiem

Jauns.lv

No 1. jūnija Lietuvas galvaspilsētas centrā trīs ielās - Pilies ielā, Vilniaus ielā un Savičiaus ielā - būs aizliegts iebraukt ar elektriskajiem skrejriteņiem un velosipēdiem, vēsta lrt.lt.

Pašvaldība otrdien paziņoja, ka drīzumā tiks uzstādītas skrejriteņus aizliedzošas zīmes. Šajās trijās ielās ir liels bāru un kafejnīcu skaits, un tās ir iecienītas gan tūristu, gan vietējo klubu apmeklētāju vidū.

Turklāt Viļņas centrālajos rajonos, tostarp Naujamiestī un Šnipiškēs, pilsēta ierīko īpašas stāvvietas elektriskajiem skrejriteņiem. Skrejriteņu koplietošanas platformu lietotājiem tur būs jāatstāj savi iznomātie skrejriteņi.

No maija elektriskajiem skrejriteņiem ir ieviesti ātruma ierobežojumi: vecpilsētā un uz tiltiem braucējiem jābrauc ar maksimālo ātrumu 12 kilometri stundā.

Pašvaldība norāda, ka līdz gada beigām kopbraukšanas uzņēmumiem būs pienākums savus elektriskos skrejriteņus marķēt ar identifikācijas numuriem, lai cilvēki varētu vieglāk ziņot par stāvvietu noteikumu, ātruma ierobežojumu un citu noteikumu pārkāpumiem.

Ar grozījumiem Ceļu satiksmes drošības likumā, ko Lietuvas parlaments apsprieda pirms divām nedēļām, ierosināts noteikt, ka ar elektriskajiem skrejriteņiem drīkst braukt tikai personas, kas vecākas par 16 gadiem, un ka ar tiem nedrīkst braukt pa ietvēm.