foto: ddp/abaca press/ Vida Press
Baltijas valstis uzbrūk Krievijai? Maskavā apgalvo, ka droni var lidot no mums
Maskavas ēka pēc dronu uzbrukuma
Pasaulē
2023. gada 30. maijs, 13:15

Baltijas valstis uzbrūk Krievijai? Maskavā apgalvo, ka droni var lidot no mums

Jauns.lv

Bezpilota lidaparāti, ar kuriem otrdien veikts uzbrukums Maskavai, varētu būt atlidojuši ne tikai no Ukrainas, bet arī no Baltijas valstīm, apgalvo asociācijas “Aeronekst” ģenerāldirektors Gļebs Babincevs.

“Uzbrukumi var mierīgi notikt no Baltijas valstu teritorijas — taisnā līnijā līdz mums nieka 700 km, nelielai lidmašīnai tas ir sīkums. No Ukrainas, sevišķi no Harkivas, arī ļoti vienkārši,” viņš paziņoja aģentūrai “RIA Novosti”.

“Lidmašīnas tipa neliels bezpilota lidaparāts ar iekšdedzes dzinēju un 20-50 kg kravu var nolidot 1,5-2 tūkstošus kilometru, tā nav problēma,” viņš sacīja.

"Telegram" kanāls "Baza" ziņoja, ka uzbrukumā piedalījās aptuveni 25 droni, lielāko daļu Piemasakavā notriekušas pretgaisa aizsardzības sistēmas. Savukārt "Telegram" kanāls "Shot" norādīja uz 30 droniem, no kuriem vismaz trīs droni ietriekušies dzīvojamos namos.

Kā jau ierasts, Krievija uzskata, ka tā vienīgā drīkst ar raķetēm un droniem apšaudīt pretinieku un nodarīt maksimālus postījumus civilajiem objektiem, bet jebkāda prettrieciena saņemšanas gadījumā vaimanā par "terorismu". Krievijas Aizsardzības ministrija jau žēlojās par "Kijivas režīma teroristisko uzbrukumu".