foto: action press/ Vida Press
Kuleba: Ķīnas sūtnis nav rosinājis okupētās teritorijas atdot Krievijai
Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba.
Pasaulē
2023. gada 27. maijs, 17:31

Kuleba: Ķīnas sūtnis nav rosinājis okupētās teritorijas atdot Krievijai

Jauns.lv/LETA

Diplomāti Varšavā, Berlīnē, Parīzē un Briselē neapstiprina medijos izskanējušās ziņas, ka Ķīnas īpašais pārstāvis Li Hui būtu aicinājis atdot Krievijai okupētās teritorijas, sestdien sacīja Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Reaģējot uz publikāciju laikrakstā "Wall Street Journal" par to, ka Ķīnas īpašais pārstāvis Eiropas galvaspilsētās it kā esot aicinājis nekavējoties panākt uguns pārtraukšanu un atzīt Krievijas okupēto Ukrainas teritoriju piederību Krievijai, Kuleba sazinājies ar partneriem, tomēr nav guvis apstiprinājumu šai informācijai.

"Es nekavējoties sazinājos ar kolēģiem tajās galvaspilsētās, kuras viņš apmeklēja, un neviens no viņiem neapstiprina, ka būtu izteiktas idejas par to, lai atzītu Krievijas piederību attiecībā uz tām teritorijām, kurās Ukrainā šobrīd ir Krievija, vai ka šādas idejas būtu apspriestas," apliecināja ministrs.

"Wall Street Journal", atsaucoties uz avotiem Eiropas Savienības (ES) valstu valdībās, šonedēļ vēstīja, ka Ķīnas delegācija nesenās Eiropas tūres gaitā centusies pārliecināt ES valstis atzīt Krievijas veikto okupēto Ukrainas Doneckas, Luhanskas, Hersonas un Zaporižjas apgabalu teritoriju aneksiju.

Atbilstoši avotu teiktajam, Ķīna aicina Krieviju un Ukrainu uz pamieru un robežu fiksēšanu atbilstoši šā brīža situācijai, norādīja ""Wall Street Journal".