foto: AP/Scanpix
Medvedevam vērienīgi sapņi par to, kas ASV ir jākompensē izpostītajā Ukrainā
Dmitrijs Medvedevs ar patriarhu Kirilu Sarkanajā laukumā vēro 9. maija Uzvaras parādi
Pasaulē
2023. gada 24. maijs, 10:55

Medvedevam vērienīgi sapņi par to, kas ASV ir jākompensē izpostītajā Ukrainā

Jauns.lv

Krievijas eksprezidents un pašreizējais Drošības padomes priekšsēdētāja vietnieks Dmitrijs Medvedevs neaprobežojas ar kodolkara draudiem vai žēlošanos par naidīgo Rietumu vēlēšanos iznīcināt Krieviju — viņam ir arī oriģinālas idejas, ar kurām dalījās intervijā Krievijas propagandas ruporam "Russia Today".

Ja Krievijas Ārlietu ministrijas pārstāve Marija Zaharova Ukrainas pilsētas Bahmutas iznīcināšanā vainoja ASV, tad Medvedevs spēris soli tālāk — amerikāņiem ir jākompensē tas posts, kas nodarīts ne vien Bahmutā, bet arī Mariupolē un citās Krievijas invāzijas rezultātā iznīcinātās pilsētās. Izrādās, nekādas Krievijas agresijas nav bijis, nekādas Krievijas armijas intensīvo, daudzu mēnešu ilgo raķeštriecienu vai bombardēšanau nav bijis.

Uz jautājumu, vai Vašingtonai būtu jākompensē "Nord Stream" gāzes vadu sprādzienos nodarītais kaitējums, Krievijas eksprezidents atbildēja: "Un ne tikai šo kaitējumu. Lai atmaksā līdzekļus vai vismaz piešķir līdzekļus Artjomovskas [tā Krievijā dēvē Bahmutu — red.], Mariupoles un daudzu citu vietu atjaunošanai, kuras tika sagrautas ar viņu palīdzību un atbalstu. Par viņu naudu."

Saulainais svētdienas rīts Sočos pie Putina un Medvedeva

Rīta treniņš, steika cepšana un sarunas pie kafijas - Krievijas prezidenta Vladimira Putina un premjera Medvedeva vasarīgās 30.augusta brokastis Soču ...

gallery icon

20. maijā Krievijas prezidenta Vladimira Putina "pavārs" Jevgēņijs Prigožins paziņoja, ka viņam piederošā algotņu banda "Vagner" ir pilnībā ieņēmusi Bahmutu pēc 224 dienu kaujām. Krievijā šīs pilsētiņas ieņemšana tika uzņemta ar gavilēm. Salīdzinājumam — Krievijas propagandas galvenais lepnums Staļingradas kauja ilga 125 dienas.

Papildus Amerikai izvirzītajām prasībām par pašu nodarītā posta kompensāciju, Medvedevs atkārtoja savu atbalstu pirātiskās produkcijas izmantošanai un izplatīšanai. "Absolūti precīzi, ka es apsveicu pirātiskā satura izmantošanu apstākļos, kad mūs ir apsēduši no visām pusēm. Jo vairāk dažāda satura, jo labāk. Un vēlams, bez maksas," viņš sacīja.