foto: ekrānuzņēmums no video
Krievijas propagandistam Vladimiram Solovjovam ir slepena ģimene ar diviem bērniem, kas dzimuši ASV, liecina izmeklēšana
Bassketboliste Svetlana Abrosimova un krievu propagandists Vladimirs Solovjovs.
Pasaulē
2023. gada 23. maijs, 09:52

Krievijas propagandistam Vladimiram Solovjovam ir slepena ģimene ar diviem bērniem, kas dzimuši ASV, liecina izmeklēšana

Jauns.lv

Apcietinātā Krievijas opozicionāra Alekseja Navaļnija līdzgaitnieki nākuši klajā ar izmeklēšanu par propagandistu Vladimiru Solovjovu. Kā apgalvo autori, Solovjovam ir slepena ģimene ar diviem bērniem no basketbolistes Svetlanas Abrosimovas.

Sportistei pieder 650 metrus augsta villa Sočos par pusmiljardu rubļu, taču informācija par to no Valsts reģistrācijas, kadastra un kartogrāfijas federālais dienesta tika dzēsta, vēsta "The Insider".

Blakus atrodas ģenerāļa Sergeja Surovikina, viena no Putina armijas komandieriem Ukrainā, dzīvesbiedres māja, Krievijas Federācijas Drošības padomes sekretāra dēla māja, kā arī bijušā Krievijas Federālā drošības dienesta darbības nodrošināšanas dienesta vadītāja villa.

Informācija par šo villu saimniekiem arī tika izdzēsta no Valsts reģistrācijas, kadastra un kartogrāfijas federālā dienesta, izrakstos par elitārā nekustamā īpašuma īpašniekiem nosaukta Krievijas Federācija. Noskaidrot, kas ir īstie villu īpašnieki, izmeklētāji spējuši pēc apbūvētāja sniegtajām ziņām.

Citāts no izmeklēšanas teksta: "Varbūt Svetlana patiesībā ir ne tikai bijusī basketboliste, bet vēl superslepena Krievijas Federālais drošības dienesta vai Galvenās izlūkošanas pārvaldes darbiniece ģenerāļa rangā? Varbūt viņa ir aizsardzības nodaļas darbiniece un pārtraukumā starp "YouTube" kanāla vadīšanu slepeni komandē divīziju Donbasā? Kāpēc Krievijas valsts viņu burtiski pielīdzināja Patruševa un Surovikina ģimenēm?"

Kā apgalvo izmeklētāji, Svetlana Abrosimova ir Vladimira Solovjova mīļākā (oficiāli viņš ir precējies un viņam ir 8 bērni no dažādām laulībām). To apliecina dati par kopīgiem braucieniem, kopīgiem ārstu apmeklējumiem un viena un tā paša šofera pakalpojumiem.

2017. gadā Abrosimova dzemdēja divas meitas ASV, viņu tēva vārda ir Vladimirovnas. ASV dzimušie automātiski iegūst šīs valsts pilsonību, bet vēl vairāk - amerikāņu pase ir arī pašai Svetlanai Abrosimovai, datus par viņu izmeklētāji atraduši pārlidojumu bāzē.

"Mēs aprunājāmies ar vairākiem cilvēkiem no Solovjova apkārtnes, un mums visu apstiprināja - viņam tiešām sen ir slepena ģimene, divi bērni un viņš bieži parādās tajā superelites mājā Sočos. Solovjova fotogrāfiju ar Abrosimovu publikā nav daudz, taču joprojām viņš komentē viņas basketbola spēles un aicina ēterā," raksta izmeklēšanas autori.