Pasaulē
2023. gada 19. maijs, 15:12

Austrālija vārās sašutumā — policija pielietojusi elektrošokeri pret vecu pansionāta iemītnieci, kura var neizdzīvot

Jauns.lv

Austrālijas sabiedrību satricinājis incidents kādā veco ļaužu pansionātā, kur izsauktā policija pielietojusi elektrošokeri pret 95 gadus vecu iemītnieci, kura turklāt sirgst no demences. Sirmgalve ir kritiskā stāvoklī.

Policisti trešdienas rītā bija izsaukti uz pansionātu "Yallambee Lodge" Jaunās Dienvidvelsas štata Kūmas pilsētā apmēram 114 km uz dienvidiem no galvaspilsētas Kanberas, kur 95 gadus vecā Klēra Noulenda esot bijusi bruņojusies ar steika nazi.

Divi policisti un pansionāta personāls mēģināja viņu nomierināt, taču sirmgalve esot tuvojusies policistiem — kā viņi paši atzina "lēnā gaitā" — un likumsargi sievietes savaldīšanai izmantoja šokeri. Sirmgalve "pārvietojās ar staiguli, taču viņai bija nazis," piektdien paziņoja štata policijas komisāra palīgs Pīters Koters.

Tiek ziņots, ka iesaistītajam policistam ir 12 gadu likumsarga pieredze, viņš tiks nopratināts un lieta izmeklēta. Policistam draud kriminālatbildība.

Pansionāta vadība attaisnoja savu rīcību, apgalvojot, ka personāls rīkojās pilnīgā saskaņā ar priekšrakstiem šādā situācijā.

Cietušās ģimenes drauds apgalvoja BBC, ka Noulendai tika trāpīts divas reizes — krūtīs un mugurā — pēc tam viņa nokrita, ielaužot galvaskausu un izraisot smagu asiņošanu smadzenēs. Ģimene ir samierinājusies, ka viņa neizdzīvos.

"Ģimene ir šokēta, viņi ir apjukuši ... kopiena ir sašutusi," viņš sacīja. "Kā tā var notikt? Kā var izskaidrot tādu spēka pielietošanu? Tas ir absurds." Viņš piebilda, ka sirmgalve aktīvi darbojās vietējā kopienā un baznīcā, ļaudis viņu ļoti cienījuši. Šajā pansionātā viņa dzīvoja ilgāk nekā piecus gadus.

2008. gadā viņa kļuva slavena, savā 80 gadu jubilejā nodarbojoties ar skaidaivingu virs Kanberas.