foto: AFP/Scanpix
Ēdiens gatavots mēnešiem ilgi. Ko G7 samitā valstu līderiem liks galdā?
Pasaulē
2023. gada 18. maijs, 14:58

Ēdiens gatavots mēnešiem ilgi. Ko G7 samitā valstu līderiem liks galdā?

Jauns.lv

Japānas pilsētā Hirosimā no 19. līdz 21. maijam norisināsies G7 samits. Samita laikā valstu līderiem tiks piedāvātas vairāku ēdienu maltītes ar reģionālajiem produktiem, kas, kā ziņots, gatavotas mēnešiem ilgi.

Pagaidu ēdienkartēs, kuru kopijas ir redzējis laikraksts "The Guardian", būs iekļauts Hirosimas tradicionālaisēdiens, kas radies pēc 1945. gada augustā notikušā atombumbu sprādziena, un austeres - vēl viens vietējais gardums.

Hirosimas apgabala ražotāji, kuriem katram ir savas kulinārijas tradīcijas, mēnešiem ilgi centās panākt, lai viņu sastāvdaļas tiktu iekļautas četrās oficiālajās maltītēs.

Tiek ziņots, ka samita vadītājs, premjerministrs Fumio Kishida, iejaucās ēdienkartes plānošanā, lai nodrošinātu, ka ēdienkarte atspoguļo viņa personīgo gaumi.

Sestdien, kad Džo Baidens kļūs par otro ASV prezidentu pēc Baraka Obamas, kurš apmeklēs Miera piemiņas muzeju, darba pusdienās piedāvās marinētu lasi, japāņu klinšu zivi un vistas balotīni, kā arī citronu semifredo ar citrusaugļu krēmu un sakē nogulsnēm.

Darba vakariņas tradicionālā krodziņā netālu esošajā Mijadžimas salā sāksies ar jūras veltēm, kam sekos dzidra jūras brētliņu zupa, bet galvenais ēdiens būs Hirosimas liellopu gaļa un zušu suši. Deserts būs tradicionālo Hirosimas saldumu izlase.

Ēdienkartē ir viens vai divi ēdieni, kas varētu būt izaicinājums vadītājiem ar mazāk drosmīgām gaumēm. Sestdienas darba pusdienās būs grilētas taro saknes un pildīti jūras eži.