Ukrainas vēstnieks komentē ziņas par saspringtu gaisotni Zelenska un Romas pāvesta sarunās
foto: AFP/Scanpix
Pāvests Francisks Vatikānā tiekas ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski. 2023. gada 13. maijs.
Pasaulē

Ukrainas vēstnieks komentē ziņas par saspringtu gaisotni Zelenska un Romas pāvesta sarunās

Jauns.lv

Ukrainas vēstnieks Vatikānā Andrijs Jurašs atspēkojis iepriekš izplatītās ziņas par krīzi Kijivas un Vatikāna attiecībās jautājuma par pāvesta Franciska iespējamo vidutāja lomu Krievijas kara noregulēšanā pret Ukrainu dēļ.

Ukrainas vēstnieks komentē ziņas par saspringtu ga...

Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska un pāvesta tikšanās 13. maijā bija "atklāta un auglīga viedokļu apmaiņa", intervijā pirmdien, 15. maijā, iznākošajam laikrakstam "Corriere della Sera" paziņoja vēstnieks.

"Ja Vatikāna starpniecība ietvers Ukrainas miera plāna punktus, tad tas noteikti tiks pieņemts ar lielu prieku. Domstarpību nav. Mums nav šaubu, ka Svētais Krēsls vēlas sadarboties vismaz uz dažu mūsu miera plāna punktu pamata," uzsvēra diplomāts.

Pēc viņa teiktā, ja arī radies iespaids par saspīlējumu starp Ukrainas līderi un Francisku, tad tikai tāpēc, ka "abas puses nav precizējušas savus nosacījumus pirms sarunas".

Ziņas par saspringtu gaisotni Zelenska un Romas pāvesta sarunās

Iepriekš izplatījās ziņas par Romas pāvesta un Ukrainas līdera domstarpībām 13. maija sarunās. Tā mediji, analizējot video un fotogrāfijas no tikšanās, secinājuši par spriedzi starp pāvestu un viņa viesi.

Pēc tikšanās Zelenskis intervijā Itālijas televīzijai paziņoja: "Man bija tas gods tikties ar Viņa svētību, bet viņš zina manu nostāju. Karš notiek Ukrainā, un miera plānam ir jābūt Ukrainas."

Viņš arī piebilda, ka Ukrainai nav vajadzīgi starpnieki, "visu cieņu Viņa svētībai", vēsta DW.