foto: Trains and Planes / Alamy/ Vida Press
Briti Ukrainai piegādā spārnotās raķetes ar darbības rādiusu vairāk nekā 250 kilometrus
"Storm shadow" raķetes tiek palaistas no iznīcinātājiem.
Pasaulē
2023. gada 11. maijs, 14:17

Briti Ukrainai piegādā spārnotās raķetes ar darbības rādiusu vairāk nekā 250 kilometrus

Jauns.lv

Lielbritānija nodevusi Ukrainai vairākas tāla darbības rādiusa spārnotās raķetes “Storm Shadow”, kuru darbības rādiuss pārsniedz 250 kilometrus, vēsta CNN, atsaucoties uz saviem avotiem.

Lielbritānija piekritusi piegādāt šīs raķetes Ukrainai ar nosacījumu, ka Ukrainas bruņotie spēki tās neizmantos, lai dotu triecienu mērķiem Krievijā. Vienlaikus CNN atzīmē, ka Lielbritānijas varas iestādes vairākkārt paziņojušas, ka uzskata Krimu par Ukrainas teritoriju, kuru Krievija nelikumīgi anektējusi.

Cits kanāla avots, augsta ranga ASV amatpersona, sacīja, ka raķetes “Storm Shadow” būs "spēles mainītājs" un dos Ukrainai iespējas, ko Kijeva ir prasījusi gandrīz jau no paša kara sākuma. Kā skaidroja bijušais Donalda Trampa padomnieks Džons Boltons, ASV nepiegādā Ukrainai tāla darbības rādiusa raķetes ATACAMS, jo baidās, ka ukraiņi tās izmantos, lai uzbruktu Krievijas Federācijas teritorijai.

Ukrainas laikraksts “Strana” norādījis, ka Lielbritānijas piegādātās raķetes “Storm Shadow” tiek ražotas vairākās modifikācijās, tostarp tādas, kuru maksimālais darbības rādiuss pārsniedz 560 kilometrus.

Kā ziņo CNN, Ukraina saņēmusi mazāka darbības rādiusa raķetes. "Strana" norāda, ka runa ir par raķetēm, kuru darbības rādiuss ir aptuveni 290 kilometri, tas ir, nedaudz mazāks par ATACAMS.