foto: IMAGO/Lehtikuva
Somijas premjerministre Sanna Marina un vīrs iesniedz šķiršanās pieteikumu
Sanna Marina un viņas vīrs Markuss Reikonens.
Pasaulē
2023. gada 10. maijs, 21:44

Somijas premjerministre Sanna Marina un vīrs iesniedz šķiršanās pieteikumu

Jauns.lv

Somijas premjerministre Sanna Marina un viņas vīrs Markuss Reikonens pēc 19 kopā pavadītiem gadiem šķirsies, trešdien Instagram paziņoja Marina.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

“Mēs kopā esam iesnieguši šķiršanās pieteikumu. Mēs esam pateicīgi par 19 gadiem kopā un mūsu mīļoto meitu,” Instagram stāstā rakstīja Marina, “mēs joprojām esam labākie draugi un mīloši vecāki. Mēs turpināsim pavadīt laiku kopā kā ģimene un viens ar otru.”

“Mēs ceram, ka cienāt mūsu privātumu. Plašākus komentārus par šo lietu nesniegsim.” viņa piebilda.

Marina un Reikonens, uzņēmējs un bijušais profesionālais futbolists, apprecējās 2020. gadā, ziņo Somijas sabiedriskā raidorganizācija YLE.

Šāds paziņojums nācis klajā pēc tam, kad Marina aprīlī zaudēja Somijas parlamenta vēlēšanās, opozīcijas labējai Nacionālās koalīcijas partijai (NCP) uzvarot spraigā cīņā. Pašlaik viņa pilda pagaidu premjerministres pienākumus līdz jaunas koalīcijas valdības izveidošanai.

Lai gan daudzviet pasaulē viņu uzskata par paraugu progresīviem jaunajiem līderiem, Somijā viņa ir saskārusies ar kritiku par ballītēm un valdības lielajiem valsts izdevumiem. Lai gan viņa joprojām ir ļoti populāra daudzu somu vidū, īpaši jauno mēreno vidū, daži konservatīvie politiķi viņu kritizē par lieliem tēriņiem pensijām un izglītībai.

Marina ceļš Somijas politikas virsotnē bijis vētrains. Viņa bija pirmā ģimenes locekle, kas iestājās universitātē, viņa iesaistījās politikā 20 gadu vecumā un ātri veidoja karjeru centriski kreisās Sociāldemokrātiskās partijas rindās. Pēc tam viņa kļuva par pasaulē jaunāko premjerministri, kad viņa stājās amatā 2019. gadā 34 gadu vecumā.